ÜNİVERSİTE

Mustafa Kemal Atatürk ÇÜ’de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Çukurova Üniversitesinde saygı ve minnetle anıldı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi üniversite olarak korumak ve yükseltebilmek için bilimin yolundan ilerleyip çok çalışarak ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacağız.” dedi.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde çelenk koyma töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atatürk Parkı’ndaki anma törenine katılırken, Çukurova Üniversitesindeki Atatürk Anıtı’nda pandemi kuralları kapsamında düzenlenen törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ile dekanlar, MYO Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve idari personel hazır bulundu.

 

Atatürk Anıtına Çelenk Bırakarak Saygı Duruşunda Bulunuldu

Törenin sunumunu Öğr. Gör. Ercan Yeldan yaparken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Rektörlük adına Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunulması ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasıyla anma töreni son buldu.

Öte yandan, her yıl Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirilen anma konseri ve oratoryomu bu yıl covid-19 pandemisi dolayısıyla gerçekleştirilemedi. 

Başa dön tuşu