SEYHAN

5 Ocak Adanalı için Mücadele ve Kurtuluşun adıdır

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajda,  Kurtuluş Mücadelesi’nde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilham veren şehrin Adana olduğunu belirterek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutladı.

“ATATÜRK, ADANALILARI SONSUZA DEK ONURLANDIRDI”

Atatürk’ün "Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur'' diyerek Adanalıları sonsuza dek onurlandırdığını anımsatan Başkan Akay, “Kurtuluş Savaşı'nda Adana öncü rol üstlendi.  Çukurova’da da halkın verdiği onurlu mücadele, birlik ve beraberlik ruhu içinde kazanılmış ve Fransız güçleri geldikleri gibi gitmişlerdir. Dolayısıyla 5 Ocak tarihi, Adana için sıradan bir tarihten öte büyük bir anlam teşkil etmektedir. 5 Ocak Adanalılar için mücadelenin ve kurtuluşun adı olmuştur” dedi.

“KURTULUŞ MÜCADELESİ ATEŞİNİN ADANA’DA YAKILMIŞ OLMASI ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR”

Başkan Akay mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ilham kaynağı olan Adana, Kurtuluş Savaşı'nın düşünsel aşamasında çok önemli rol oynamıştır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Adana’da gerçekleştirdiği diyaloglar sonucunda, Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı vermeye hazır ve azimli olduğu kanaatine varmış, Milli Mücadele gerçekleştirmeye karar vermiştir.  Şanlı kurtuluş mücadelesi ateşinin Adana’mızda yakılmış olması bizim için ayrıca övünç kaynağıdır.

“CUMHURİYETİ VE ONUN İLKELERİNİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ”

Kurtuluş mücadelemize baktığımızda millet olarak ne kadar zorlu bir sınav verdiğimizi, bu günlerimizi bizlere armağan eden ecdadımıza ne kadar borçlu olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu günleri canları pahasına armağan edenleri saygı ve rahmetle anarken, cumhuriyetimizi ve onun ilkelerini sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha vurguluyor, kurtuluş günümüzü kutluyorum”

Başa dön tuşu