ÜNİVERSİTE

KYK faiz silmesi ne zaman yansır? KYK borcunu ödeyenler geri alabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısının hemen ardından açıkladığı KYK düzenlemesi ile ilgili soru işaretleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silindiğini ve artık borçlara faiz yansımayacağını sölemişti. Gözler KYK faiz silmesinin ne zaman yansıyacağına çevrildi. Aynı zamanda KYK borcunun faizini ödeyenlerin paralarını geri alıp alamayacakları da merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısının hemen ardından açıkladığı KYK düzenlemesi ile ilgili soru işaretleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silindiğini ve artık borçlara faiz yansımayacağını sölemişti. Gözler KYK faiz silmesinin ne zaman yansıyacağına çevrildi. Aynı zamanda KYK borcunun faizini ödeyenlerin paralarını geri alıp alamayacakları da merak konusu oldu. KYK borçlarına yönelik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yapmış ve getirilen düzenlemeyi ayrıntılarıyla anlatmıştı. KYK borcuna dair açıklamaların ardından gözler faizlerin silinmesinin ne zaman yansıyacağına çevrildi. KYK düzenlemesi kapsamında artık KYK borçlarından faizler silinecek ve anapara ödenecek.

KYK Borcunu Faizli Ödeyenler Ne Yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni kararla kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerin sırtından kaldırdıklarını söylemişti. KYK borçlarından faizlerin silineceğine dair açıklamanın ardından çok sayıda kişi KYK borcunun faizini ödeyen kişilere ödedikleri paranın geri ödenip ödenmeyeceğini araştırıyor. Ancak söz konusu durumla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

KYK Faizleri Ne Zaman Silinecek?

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan KYK borcu faizlerinin silinmesi ile ilgili meraklı araştırmalar devam ediyor. KYK borcu faizlerinin ne zaman silineceği konusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Söz konusu kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir çalışma yapması ve e-Devlet üzerinden de kademeli olarak görülmesi bekleniyor.

Başa dön tuşu