YÜREĞİR

YÜREĞİR’DE BİNLERCE KİŞİ HER GÜN İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

Şehit aileleri, yetimler ve avukatlar gibi sivil toplum örgütlerini Yüreğir'de iftar programında bir araya getiren Başkan Kocaispir 'Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Yüreğir'de insanları bir araya getirerek birlik beraberlik ve Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.' dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜNDE HER GÜN BİN 500 KİŞİLİK YEMEK

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde her gün bin 500 kişiye iftar verildiğini belirten Başkan Kocaispir  Salı, Çarşamba ve Perşembe günü ise geleneksel Ramazan şenliklerinin devam ettiğini belirtti. Her gün iftardan sonra Kuran-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi, ilahiler semazenler, meddah, Hacivat Karagöz, illüzyon gösterileri, palyaço, ateş show, arap bacı, balon şenlikleri ve yarışmalarla vatandaşlarımız, özellikle çocuklarımız geleneğimizin güzelliğini, Ramazan heyecanını yaşıyor.

 

STK UNUTULMADI

Sivil Toplum Kuruluşları'nın sağlıktan eğitime, insan haklarından sürdürülebilir kalkınmaya, çevreden doğal afetlere kadar çok geniş bir alanda sorumlulukları olduğunu belirten Başkan Kocaispir bütün sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti. Avukatlara, şehit ailelerine ve yetimlere iftar veren Başkan Kocaispir STK'lara önem verdiklerini belirtti.

 

'ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ'

‘Sizler şehitlerimizin bize emanetisiniz. Vatanımız ve milletimiz için canlarını hiçe sayarak kendilerini feda eden aziz şehitlerimiz sayesinde burada huzur içinde oturabiliyor, iftarımızı açabiliyoruz. Aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve siz kıymetli ailelerinin bizim yanımızda çok önemli bir yeri vardır. Bizler her zaman, her sorununuzda sizlerin yanınızdayız. Yanında da olmaya devam edeceğiz. Birliğimiz bütünlüğümüz ve vatanımız için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum’

 

DÜNYADA MİLYONLARCA YETİM VAR

Bugün dünyada milyonlarca yetim çocuk var. Her biri hayata tutunmaya çalışıyor. Yetimin yüzünde oluşturabileceğimiz bir  tebessüm dünyayı güzelleştirecektir. Bütün amacımız bütün dezavantajlı kişilere ulaşıp onların yardıma koşmaktır.' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu