YÜREĞİR

YILIN İLK BEBEĞİNİ KARŞILAYACAK

Adana Şehir Hastanesi'nde yeni yılın ilk bebeğini karşılayacak olan Başkan Çelikcan yeni doğum yapan annelere  kaynar dağıtıp hediye verecek.. Hasta ziyareti gerçekleştirecek ve gül dağıtarak hastalara moral verecek.

 

Yüreğir'de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini uyguladıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Hoş Geldin Bebek Projesi ile bugüne kadar 20 binden bebeğimizi evinde ziyaret edip anne sütünün önemini anlatan broşürler dağıtıp annelere faydalı bilgiler sunduk. Hediyeler verdik. Ailelerin bilinçlenmesine yardımcı oluyoruz.Bunun yanı sıra her yılbaşında Yüreğir'deki hastanelerde doğan ilk bebeği de karşılıyoruz. Eski bir gelenek olan ve annelere şifa veren kaynar şerbeti dağıtıyoruz.'' şeklinde konuştu.

 

KAYNAR ŞERBETİ NEDİR?

 

Kaynaklara göre Lokman Hekim’in yaşadığı bölge olan Misis Antik Kenti’nin de yer aldığı Yüreğir’de yüzlerce yıllık bir gelenek olan Kaynar Şerbeti,  tarihi bilgiler ışığında aslına uygun olarak yeniden kaynatılacak. Bölgenin 9 bin yıllık tarihinden gelerek Anadolu’ya yayıldığı düşünülen ancak günümüzde,  formülü ve içeriğinde değişikliklere uğrayan Kaynar Şerbeti yeni doğum yapan annelere şifa vermesi için kaynatılırdı. Kaynar Şerbeti,  annenin sütüyle bebeğe geçer ve günümüzde ani bebek ölümlerinde önemli bir etken olan bebekteki gazın atımında fayda sağlar. Annenin sütünün besleyici özelliklerini ve miktarını artmasına yardımcı olur. Günümüzde uğradığı değişiklikler sonucu birçok insanın ‘Lohusa Şerbeti’ denilen içecekle özdeştirdiği tarihi Kaynar Şerbeti  aynı zamanda bölgede kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı  koruyucu etkisi ile de ünlü bir içecektir.

 

Başa dön tuşu