SARIÇAM

Uyuşturucuyla mücadele de kararlıyız

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, proje kapsamında belediye çalışanlarına özel eğitimler verileceğini söyledi. Uludağ,”Uyuşturucuyla mücadele bir kurumun, bir merciin tek başına baş edeceği bir sorun değildir. Olumlu sonuçlar alınabilmesi için, ortak çalışmayı gerektiren psikolojik, biyolojik ve sosyal yanları olan bir meseledir.”dedi.

 

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen “Narko Adana Elçi”  Uyuşturucu ile mücadele Eğitim Projesi toplantısına Başkan Bilal Uludağ’ın yanı sıra Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Birimi Eğitmeni Erkan Çelik ile birim görevlileri, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve belediye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını ise Başkan Bilal Uludağ yaptı.

 

Bilal Uludağ, Adana Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüyle birlikte yürütülen projenin önemine dikkat çekerek, çağımızın vebası olarak nitelendirilen uyuşturucunun toplumumuzun temel sorunlarından biri olduğunu belirtti. Uludağ,”Bu projeyle belediye çalışanlarına uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek. Hassas bir konu olması nedeniyle uyuşturucu ile mücadelede,  profesyoneller ile topyekûn bir çalışma ile başarıya ulaşılabilecek sosyal bir sorundur. Göreve geldiğimiz günden itibaren uyuşturucu ile mücadele kapsamında önleyici ve kestirici faaliyetler için projeler hazırlanmakta ve gerçekleştirmekteyiz. Uygulamakta olduğumuz ‘Yarınların Umudu Gençler’  SODES projemiz ile yaklaşık 16 bin öğrenci velisine ulaşacağız. Hazırladığımız el broşürlerini dağıtıp bu alanda farkındalık yaratacağız.”diye konuştu.

 

DEĞİ Sarıçam Belediyesinde “Narko Adana Elçi” proje eğitimi başladı ŞİK ETKİNLİKLER YAPILACAK

 

Çocuk ve gençlerin madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak durabilmeleri ve faydalı alanlara yönelmelerini sağlamak için de yaz aylarında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Başkan Bilal Uludağ konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Yaz aylarında 4 ay boyunca izcilik ve masa tenisi kurslarının yanı sıra sinema, tiyatro ve piknikler planlamış bulunmaktayız. Narko Adana Elçi Proje kapsamında tüm çalışanlarımıza her ay farkındalık eğitimleri verilerek sahada daha aktif mücadele etmeleri sağlanacak.

 

Emniyet Müdürlüğümüz ile eş güdümlü olarak çalışacağız ve Sarıçam’da ‘Bahar Damlası’ gibi tertemiz gençler yetiştirmek için birlikte gayret edeceğiz. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında yoğun emek sarf eden Adana Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyor ve katılımlarınızdan ötürü hepinize saygılar sunuyorum”

 

Başkan Uludağ’ın konuşmasının ardından ise Belediye personeline ilk eğitimleri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Birimi Eğitmeni Erkan Çelik tarafından verilerek, uyuşturucu ile mücadele hakkında bilgiler sunuldu.

Başa dön tuşu