ÜNİVERSİTE

Tarım Öğretiminin 174. Yılı ÇÜ Kutlandı

Tarım Öğretiminin 174. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinlikleri, Çukurova Üniversitesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda devam eden törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu, Milletvekili Ayhan Barut, ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun, Dekan Yardımcıları, akademisyenler, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Feyzullah Korkut,  oda yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Geleneksel Ziraat Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını ÇÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri adına Tarım Makineleri ve Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Muazzez Orhan yaptı. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Feyzullah Korkut Tarım öğreniminin bu topraklar üzerinde 1846 yılında Yeşilköy’de Ayamama Çiftliği’nde başladığını hatırlatarak Cumhuriyet ile beraber 1933 yılında kurulan Yüksek Ziraat Enstitüsü ile çağdaş bir zemine oturtulduğunu söyledi. Ziraat fakültelerinin o günden bugüne kadar ziraat mühendisi yetiştirerek bu ulusa armağan ettiğini ifade eden Korkut, “Ziraat Mühendisleri Odası olarak mesleğin ilk adımı olan ziraat fakültelerinde, geleceğe sağlam temellerin atılması gerektiğini düşünmekteyiz. Mesleki bilgiler yanında, kendine güvenli, sorumluluğunu bilen iş disiplini yüksek, en az bir yabancı dil bilen, teknolojiyi bilen ve kullanan ziraat mühendisi olmak yalnızca Türkiye’de değil Dünyada da kabul görmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Torun: “2020 Yılı İçinde Eğitim Öğretimimizi Akredite Etmeyi Hedefliyoruz.”

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun ise 2019 sonu itibariyle lisans düzeyinde 2448, lisansüstü düzeyinde 104 olmak üzere toplamda 3489 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini bunun yanında toplam sayı içinde 210 öğrencinin yabancı öğrenci statüsünde olduğun ifade etti. Toplam öğrenci sayısı içinde yabancı uyruklu öğrencilerin oranının Ziraat fakültesinde 6.0 olduğunun hesaplandığını ifade eden Prof. Dr. Torun, “ Bu oran genel olarak Üniversite için kabul edilen 5.0 hedefinin biraz üstündedir. Fakültemiz eğitim öğretim kalitesini geliştirme kapsamında, 2020 yılı içinde eğitim öğretimini akredite etme hedefi bulunmaktadır. Ziraat Fakülteleri için Akredite Kurumu ZİDEK, 2020 Ocak ayı sonu itibarıyla başvuru alabilecek duruma gelecektir. Fakültemiz programlarının elli yıllık birikimiyle bu süreci başarıyla tamamlayacağına inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Çukurova Üniversitesi Ülkemizin Önde Gelen Üniversiteleri Arasında”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise Çukurova Üniversitesinin güçlü akademik ve idari kadrosu ile ülkemizin en önde gelen Üniversiteleri arasında yer aldığını ifade ederek, içinde bulunduğumuz 2020 yılında daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde olduklarını söyledi. Günümüzde üniversitelerin sadece eğitim yapan ve bilimsel çalışmalar üreten bir kurumdan toplumun temel sorunlarına çözümler geliştiren bir yapıya büründüğünü hatırlatan Prof. Dr. Elekcioğlu, “Çukurova Üniversitesi olarak geleceğe yönelik öngördüğümüz daha iyiye yaklaşma yolundaki atılımlarımızda elbette bunları gerçekleştirebilecek 50 yılı aşkın deneyim ve birikimiyle Ziraat Fakültemizin önemi büyüktür. Yetiştirdiği 15 bine yakın ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve peyzaj mimarı ile ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sunan, ülke ve bölge tarımının gelişmesinde önemli bir rol üstlenmiş bulunan Ziraat Fakültemiz, Üniversitemizin geçtiğimiz yıllarda üstlendiği “Araştırma Üniversitesi” olma ve “Uluslararasılaşma” etiketleri açısından da önemli role sahip, en aktif Fakültelerimizden biridir.” şeklinde konuştu.

 

Meslekte 30. 40. ve 50.  Yılı Tamamlayanlara Plaket Verildi.

Milletvekili Ayhan Barut ise tarım sektöründeki sorunlara değinerek tarımın insanlık için öneminden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Aytekin Berkman “Cumhuriyetin 100. Yılına Doğru Türk Tarımı ve Öğretimi” konulu sunum yaptı. Milletvekili Ayhan Barut Prof. Dr. Berkman’a katkılarından dolayı plaket takdim ederken, meslekte 30. 40. ve 50.  yılını tamamlayanlara plaket takdim edildi. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

Başa dön tuşu