SEYHAN

Seyhan Online Eğitim Platformu, sınava hazırlıyor

Seyhan Belediyesi,  YKS Kurs Merkezi’nde üniversite girmek için sınava hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim ve hazırlık kitabi hizmeti veriyordu. Ancak Coronavirüs (COVİD-19) salgınının ardından okullar ve özel kurs merkezleri gibi Seyhan Belediyesi Kurs Merkezi de öğrencilerin sağlığı düşünülerek geçici olarak kapatılmıştı. Yüksek Öğretim Kurumları sınavı (YKS) tarihi önce Temmuz ayına ardından  27 – 28 Haziran tarihine alınmıştı.

SINAV TARİHİ 1 AY GERİ ALININCA ÖĞRENCİLER PANİKLEDİ

Sınav tarihinin yaklaşık 1 ay geri alınmasıyla salgın nedeniyle okullarından uzak kalan, sokağa çıkma yasağı nedeniyle de evinden çıkamayan Üniversiteye hazırlanan öğrenciler büyük sıkıntı yaşadı. Aileler de çocukları gibi paniklerken Seyhan Belediyesi, YKS öğrencileri için sokağa çıkmadan evlerinden ders çalışmalarına olanak sağlayacak “Seyhan Online Eğitim Platformu”nu kurdu.  Sanal ortamda eğitim sistemiyle öğrenciler evlerinden hiç çıkmadan Seyhan.bel.tr’den “Seyhan Online Eğitim Platformu” modülüne tıklayarak şifre alabilecek ve hemen eğitimini sürdürebilecek.

SANAL KURSLA ÖĞRENCİLERE DESTEK EĞİTİMİ

Seyhan Kent Konseyi’nin katkıları ve Açı yayınlarının işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimlerin fikri hür vicdanı hür nesiller yetişmesine katkı sunacağına inandığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Salgında sokağa çıkma yasağı nedeniyle çocuklarımız sınavlara kısa süre kala eğitimlerinden geri kalıyordu. İşbirliği ile kurduğumuz “sanal eğitim sistemi”yle çocuklarımızın eğitimine sanal kursla destek vereceğiz. Bu işbirliği için paydaşlarımıza teşekkür ediyor, YKS’ye girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum”

ÖĞRENCİLERE MORAL VERDİK VE DESTEK EĞİTİMİ SUNDUK

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya ise öğrencilerin geleceğinde önemli yer tutacak olan YKS öncesi salgın nedeniyle eğitime ulaşmada sıkıntılar yaşadığını anımsattı. Karakaya “Sınavın  1 ay geri alınması büyük paniğe neden oldu. Moraller bozuldu. Yaptığımız girişimler sonucu hem çocuklarımıza moral vermek hem de öğrencilerimize “Destek Eğitimi” sunabilmek için işbirliği ile sanal eğitimi hayata geçirdik. Öğrenciler uzman eğitimciler tarafından hazırlanan ders programına göre sınava hazırlanabilecekler. Katkıları ve bizi teşvik edici duruşu nedeniyle Başkanımıza ve Açı yayınları Bölge Müdürüne çok teşekkür ediyorum”

“Seyhan Online Eğitim Platformu” ile destekleme eğitimi almak isteyen YKS öğrencileri Seyhan.bel.tr adresinden ilgili modülü tıklayarak veya Seyhan Kurs Merkezi’nin 0 534 624 6715’nolu telefonunu arayarak modülü kullanmak için gerekli şifreyi alabilecek.

Başa dön tuşu