SEYHAN

Seyhan’dan Kadına şiddetle mücadeleye katkı

Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen tiyatro oyununa katılım yüksekti. Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği oyunda Füsun Demirel’e Mert Küçülmez ve Serpil Özcan eşlik etti.

OYUN; ŞİDDETİN NEDENLERİNİ ANLATIYOR, ÇÖZÜME YÖNLENDİRİYOR

Füsun Demirel, Dario Fo ve Franca Rame’nin yazdığı oyunda; cinsel devrim, cinsellik ve aşk, toplumsal cinsiyet kodları, cinsel eğitim, aile kurumu içindeki cinsellik tabusunun çocuk gelişimi üzerindeki etkileri, kadına şiddet, cinsel istismar ve tecavüz konularına odaklanıyor. Oyunda, bir toplumun, cinsel devrim yaşamaksızın gelişemeyeceğine, toplumsal cinsiyet kodlarının ve cinsel bilgisizliklerin yaşamdaki en değerli deneyim olan aşkı olumsuz etkilediğine, kadının özgür ve eşit yurttaş olmasının mümkün olmadığı noktada, içinde yaşadığımız toplumun geleceğinden kaygı duyulması gerektiğine dair iletileri içeriyor.

SEYHAN’DAN “KADIN HAKLARI” VURGUSU

Oyun sonunda Füsun Demirel ve Mert Küçülmez ile Serpil Özcan, tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı. Bu arada Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Eşitlik Birimi tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi fuayesinde açılan “Beni Unutma” fotoğraf sergisi sona erdi. Bir hafta açık kalan sergide öldürülen kadınların hayat hikayesi kendi ağızlarından resmedilerek sergilenerek farkındalık oluşumuna katkı verildi.

Başa dön tuşu