GENEL

ŞEHİTLERİMİZİN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTI…

Daha önce ise hain darbe girişimine karşı koyan şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla Atakent Mahallesi’ne yapılan parkın adı Başkan Çelikcan’ın teklifi ile ”15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı” olarak meclisten karar alınmıştı.

Vatanımızın birliği ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan şahadet şerbetini içen vatan evlatları için ne yapsak azdır diyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ”Vatanı, milleti, toprağı için şehit olan güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımızın adını Yüreğir Belediye Meclisimizin kararıyla onların aziz hatırasını yaşatmak amacıyla ilçemizde bulunan parklara verdik. Şehit olan arkadaşlarımızın adını buralarda yaşatacağız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum.

İKİZ ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AYNI MAHALLEDE YAŞATILACAK

Selahattin Eyyübi Mahallesi’ndeki 1 nolu çocuk parkına 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ne yapılan saldırıda şehit düşen Polis Memuru Ahmet Oruç’un adı verildi. Yine aynı saldırıda şehit olan ve Ahmet Oruç’un ikizi olan Mehmet Oruç’un adının ise Selahhattin Eyyübi Mahallesi’nde yapılan 2 nolu çocuk parkına verilmesine karar verildi.

Selahattin Eyyübi Mahallesi 3 nolu çocuk parkına ise Diyarbakır’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Ebubekir Durmuş’un isminin verilmesi uygun görülürken, Dağlıoğlu Polis Merkezi’ne bağlı ekip otosuna yapılan silahlı saldırıda şehit olan Polis Memuru Bircan İlhanlı ismi Selahattin Eyyübi Mahallesi’ne yapılan 4 nolu çocuk parkına verildi. Van Çaldıran İlçesi Tendürek geçidinde şehit olan Uzman Onbaşı Muhammet Oruç’un adı ise Selahattin Eyyübi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 5 nolu çocuk parkına verildi.

AİLENİN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde yeni yapılan çocuk parkına ise Nusaybin’de şehit olan P. Kmd. Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in adının verilmesine karar verildi. Şehit Astsubay Kenan Yıldız’ın ismi ise Abdioğlu Mahallesi’nde oturan ailenin isteği üzerine Abdioğlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkına verilerek ailenin isteği de yerine getirilmiş oldu.

Başa dön tuşu