SARIÇAM

Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ‘nün 103’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Bu zafer aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtıdır. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz,  Ülkemizin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

 

Milli Mücadele’nin ön sözü mahiyetinde olan Çanakkale Savaşı, bugün her zamankinden daha büyük anlam ifade etmektedir. Türk Devletinin temellerinin atıldığı ilk zaferdir. Çanakkale, insanlıktan soyutlanmış olanlara Mehmetçiğin verdiği iyilik ve insanlık dersidir.  Kısacası Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu olan bir ulusun kazandığı zaferlerin en önemlileri arasında yer almaktadır. Bu zaferin adı Çanakkale, önderi, mimarı Mustafa Kemal,  Mehmetçik, temsilcisi de Tük milletidir. Çanakkale’de ölürken ölümsüzleşen atalarımızı rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.”

Başa dön tuşu