SANAT

PAOLO DE SANTİS’İN İLK SİNGLE’I ‘THE 26

13 yıl müzik çalışmalarına ara verip, O Ses Türkiye 2020 yarışmasında çeyrek finale kaldıktan sonra Paolo De Santis yeniden üretmek için kolları sıvadı.

Söz ve müziği Paolo De Santis’e düzenlemesi Can Algeç’e ait şarkının video klibini Nico De Santis çekti.

THE 26 ile başlayarak, biriktirdiği ve hiç yayınlamadığı bestelerini kaydetmeye başlayan Paolo De Santis, yayımlanan ilk şarkısını, 26 Mayıs 2006’da eşine duyduğu sonsuz aşka bir ‘söz’ olarak, 90’ların Hard Rock gruplarından ve bütün zamanların idolü Desmond Child The ‘HIT Maker’dan etkilenerek besteledi.

 

PAOLO DE SANTIS BİYOGRAFİ

Paolo De Santis, Mart 1981'de İtalya'nın merkezindeki tarihi bir kasaba olan Lanciano'da doğdu. Erken yaşlardan itibaren, mutlak kulağı ve müzik sayfalarının nasıl okunacağını bilmeden, kendi başına piyano çalmayı öğrenerek müzik tutkusunu geliştirdi. Hard rock ve metal müzik, aynı zamanda folklorik müzik konusunda tutkuluydu, üniversite döneminde cover gruplarda şarkıcı ve piyanist olarak çalmaya başladı. Şiire olan tutkusuyla, 4 yılda 365 şiir besteledi ve birçok edebi yarışmalar kazandı. Ayrıca, hayali filmler için müzik besteleri projesine başladığı Voices From ile yapılan projeler de özel bir yer hak ediyor: bu 4 yıl boyunca, resmi olarak hiç yayınlanmayan 100'den fazla müzik ve şarkı besteledi. Edebiyat ve Felsefe bölümünden mezun olduktan sonra Neslihan Demirbaş'a âşık olup, İtalya'dan ayrılmaya karar vererek, daha önceki hayatı (aile, arkadaşlıklar ve müzik) ile ilgili her şeyi geride bıraktı. Daha sonra eşi olan Neslihan ile, Türkiye'de yeni bir hayata başladı. 2008 yılında Asya Francesca'nın babası oldu. Türkiye'de bir çağrı merkezinde çalışmaya başladı. Ardından Satış Müdürü olarak bir tasarım radyatör üreticisinde çalıştı. 2012 yılında kendi iş ithalat / ihracat ve danışmanlık şirketini açmaya karar verdi. 2019'un sonuna doğru ondan habersiz kızı Asya Francesca De Santis’in başvurduğu, O SES TURKIYE'de çeyrek finale kaldı. Onun, bir müzisyen, besteci ve şarkıcı olmaya geri dönme hayalini devam ettirmesi için itici güç bu oldu.

Söz & Müzik: Paolo De Santis

Düzenleme: Can Algeç

Kurgu: Chemcapt Autori

Yönetmen: Nico De Santis

Başa dön tuşu