SPOR

PIRIL PIRIL ÇOCUKLARA DESTEK ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, amatör spora gereken desteğin verilmemesinden yakındı. Çukurova Press Havuzlubahçespor Kulübü’nün organize ettiği minikler futbol turnuvasına katılan Tümer, çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Çocuklara özel ilgi gösteren Tümer, 10-15 yaş arası kız-erkek futbol turnuvasının birleştirici yanına vurgu yaptı.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Kulüp Başkanı Engin Kanber’e anlamlı turnuva ve çocuklara dağıttığı formalar için teşekkür eden Tümer, “Adana, sadece futbolda değil sporun diğer branşlarında da önemli sporcular yetiştirebilecek bir kapasiteye sahip ancak görüyorum ki amatör sporlara gereken destek verilmiyor. Adana’da bazı iş ve spor insanları kendi bireysel çabalarıyla çocukların spor yapmasını sağlıyor. Ellerinden geldiğince imkanlar sunuyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim ancak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkezi idarenin mahallelerde futbol, basketbol, tenis ve dar gelirli çocukların ücretsiz olarak yararlanabileceği spor kompleksleri, yüzme havuzları yapması büyük önem taşıyor” dedi.

ONLARCA ÇOCUKLA SOHBET ETTİ

Turnuvaya çocuklarıyla birlikte katılan ailelerin de yüzlerinin güldüğüne tanıklık eden Tümer, Dağlıoğlu, Akkapı, Havuzlubahçe ve Sarıhamzalı mahallesinden gelen onlarca pırıl pırıl çocukla ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu kız futbol takımıyla sohbet etti, bol bol fotoğraf çektirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm çalışmalarında öğrencilerin ve minik sporcuların uluslar arası boyutlarda başarılara imza atması için söylemlerde bulunduğunu, imkanlar sunulması halinde çocukların dünyanın birçok ülkesinde Türk bayrağını yukarılara taşıyacağına inandığını vurguladığını hatırlatan Tümer, sporun barış, dostluk ve kardeşlik yanına bu günlerde daha çok ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu