SEYHAN

Olağan dışı yağış su baskınına neden oldu

AKAY TALİMAT VERDİ SEYHAN TEYAKKUZA GEÇTİ

Etkili ve sürekli yağış nedeniyle lagarlar yağmur suyunu çekemeyince sokak ve caddelerde su baskınları oldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ilçedeki mahallelerde yaşanan su baskını olumsuzluklarının aşılması için personelle birlikte vatandaşın yanında oldu. Çalışmaları denetleyen Başkan Akay, Belediyeye bağlı tüm ekipleri, olağan dışı yağış nedeniyle görevlendirdi.

BAŞKAN AKAY PERSONELLE BİRLİKTE ÇİZME VE YAĞMURLUKLA HALKIN YANINDA

Yağmurluk ve çizmesini giyerek su baskını yaşanan ilçedeki Mahalleri bizzat gezen Başkan Akay,  Belediyenin iş makineleri ve personeliyle birlikte su baskınından etkilenen halkın yaşadığı olumsuzluğa anında müdahale edilmesini sağladı. Ekipler, mağdur vatandaşlara yardım ederken yağmur suyu giderleri açılarak suyun tahliye edilmesi sağlandı. Kendileriyle birlikte giderleri temizleyen, su tahliyesi için kendileriyle birlikte çalışan Başkan Akay’a teşekkür etti.

METREKAREYE YAKLAŞIK M2’YE 150 KG YAĞMUR DÜŞTÜ

Şiddetli ve sürekli yağış nedeniyle Seyhan’da akşam saatlerine kadar Metrekareye yaklaşık 150 kg yağış düştü. Seyhan Belediyesi İşletme, Fen İşleri, Temizlik, Park Bahçeler ve Sosyal İşler müdürlüklerinden oluşturulan ekipler yağış nedeniyle oluşan su baskınlarının olumsuz etkilerinin giderilmesi için mağdur halkın destekçisi oldu. Belediye ekipleri yağış süresince teyakkuzda kalmaya devam edecek.

SEYHAN BELEDİYESİ KÜLTÜR EVLERİNİ HALKA AÇTI

Seyhan Belediyesi ayrıca yaşanan olumsuzluklar nedeniyle evi su basan halkın, kültür-taziye evlerinde konuk edileceğini duyurdu. Açıklamada “Kentimizde yaşanan yoğun yağış nedeniyle evlerini su basan ve evi olmayan tüm vatandaşlarımızın konaklama ve yiyecek ihtiyacını karşılamak üzere Kültür-Taziye Evlerimizin kapıları 3 gün boyunca açık tutulacaktır. (Kültür-Taziye evi adreslerimizle ilgili muhtarlıklarımızdan bilgi alabilirsiniz)”

Başa dön tuşu