SANAT

MUTLU ARI’nın yepyeni şarkısı ‘Alem’ yayınlandı!

Söz, müzik ve aranjesi kendisine ait olan şarkının dijital platformlarda yayınlanan lyric videosunun, sanat yönetmenliğini Galip Aksular, kurgusunu ise Sürhan Türegün üstlendi.

 

Mutlu Arı yepyeni şarkısı 'Alem' ile ilgili : “Niye geldik, niye gidiyoruz? Bu Alem’de niye varız? Zaman zaman herkesin kendisine sorduğu, kendince cevap bulduğu veya cevabını bulduğunu sandığı bir soru. Ben de herkes gibi bunu kendime zaman zaman soruyorum. En çok şarkı söylerken bu sorunun cevabına biraz daha yaklaştığımı düşünüyorum. Ve her zaman olduğu gibi yine en çok aşka, sevgiye inanıyorum. Bu şarkının bizi birbirimize biraz daha yakınlaştıracağını umuyorum. İnsanlık adına küçük de olsa bir umut olması dileğimle…” açıklamalarında bulundu.

 

BİYOGRAFİ

 

 

Mutlu Arı 22.06.1974 İstanbul’da doğdu. 2 yaşından üniversiteye başlayana kadar Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı (nam-ı diğer Büyükmanika) köyünde yaşadı. Ortaokul ve lise yıllarında amatörce, üniversite yıllarındaysa profesyonel olarak sahne almaya başladı. Ekim 1996’da Yırtık Uçurtma müzik grubunu kurdu. Yırtık Uçurtma ile iki albüme imza attı. Yırtık Uçurtma albümlerindeki Yeni Umutlar, Sana Dair, Çığlık, Kördüğüm şarkılarının söz ve müziği kendisine aittir. Yırtık Uçurtma ile birlikte 10 yıllık müzik hayatı boyunca sayısız konser ve etkinlikte yer almıştır. Cem Karaca, Moğollar gibi Anadolu Rock türünün duayenleri ile aynı sahneleri paylaşmıştır. Yırtık Uçurtma'dan 2006 yılında ayrılmış ve yaklaşık 7 yıl müziğin yanı sıra yönetici olarak iş hayatında da yer almıştır.  Bu uzun aradan sonra, tesadüfen askerlik görevini yerine getirirken tanıştığı Burak Canözer ile birlikte, Temmuz 2009’dan itibaren Kuvars grubunda solist olarak yer almıştır. Kuvars ile "Her İnsan Yalnızdır” albümüne imza atmış, İstanbul başta olmak üzere birçok konsere çıkmıştır. Bu süreçte ayrıca, Rockname isimli albümde, söz ve müziği kendisine ait Ütopya isimli şarkısıyla yer almıştır. Bu şarkıyı özellikle önem verdiği ve sevdiği çocuklara armağan etmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 

KÜNYE;

 

Söz – Müzik: Mutlu Arı

Düzenleme: Mutlu Arı

Sanat Yönetmeni: Galip Aksular

Video Edit: Sürhan Türegün

 

ŞARKI SÖZLERİ;

 

Senden bana

Derin bir sızı

Çöktü kaldı ta içime

Çıkmaz mı dersin

Bir kez daha

Yanar mı bu yürek

Yanarsa yansın beklerim

Ben ölene dek

 

Niye geldik biz

Niye gidiyoruz

Bu nasıl bir alem

Aşk ile yandık

Neler arıyoruz

Ne bilir elalem

Niye geldik biz

Niye gidiyoruz

Bu nasıl bir alem

Hem ağladık

Çokça da gülüyoruz

Sevelim madem

 

Benden sana

Derin bir mavi

Sevda mı dersin bu bakışa

Dalar gidersin

Tam geçti derken

Ansızın bir yerde

Bir güvercin kanadında

Ufka düşersin

 

Niye geldik biz

Niye gidiyoruz

Bu nasıl bir alem

Aşk ile yandık

Neler arıyoruz

Ne bilir elalem

Niye geldik biz

Niye gidiyoruz

Bu nasıl bir alem

Hem ağladık

Çokça da gülüyoruz

 

Sevelim madem

Başa dön tuşu