GENEL

Meslektaşlarıma en iyi hizmeti vermek için adayım

Veysel Bulat, odayı hantal yapıdan kurtarmak için ellerinden gelen gayreti gösterecekleri sözünü verdi.  Bulat, “Uzun yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikim ile değerli arkadaşlarıma en iyi hizmeti vermek için adayım. Odadan beklentilerinizi neler olduğunu biliyorum. Odanın görev ve yetkilerinin neler olduğunu bilen ve içinizden gelen bir arkadaşınız olarak oda başkanlığına adayım” Dedi.

 

BAŞKANLIĞA EN YAKIN ADAY

Üyelerin her türlü sorunlarını bildiğini yanlarında olacağını vurgulayan Bulat, ‘Üyeyiz ama odadan hiç bir şey görmüyor sadece aidat dönemi geldiğinde hatırlanıyoruz. O da ne işe yarar’ gibi haklı serzenişlere yapacağımız hizmetler ile cevap vermek için adayım. Odamızı hantal yapısından çıkartıp temsildeki eksikliği gidermek, yaptığımız icraatlarımızla Üyesi olmaktan gurur duyacağınız bir oda yaratmak için adayım. Cesur kararlar almak kararlı adımlar atmak için adayım. Verdiğimiz sözleri beceri ve tecrübe sahibi ekibimizle bir bir yerine getireceğimiz için adayım.” diye konuştu

 

Bulat, “1300 civarında üyesi olan odalar birliğinde ve mesleki federasyonda 9 delege ile temsil edilmesi, meslek ve itibarı ile sanayi sektörünün temel direği olan ve Adana’nın en büyük esnaf teşkilatları arasında yer almasına rağmen temsildeki eksikliği nedeniyle odamızın ismi buralarda geçmediği, görsel ve yazılı medyada icraatları okunmadığı için adayım. 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar, 3308 sayılı mesleki eğitim, 6331 sayılı iş güvenliği ve işçi sağlığı vs siz işyeri sahiplerini ilgilendiren kanunları bilen bir arkadaşınız olarak göreve talibim.”şeklinde konuştu.

 

SORUNLARI BİLİYORUM BUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Başkanlığa en güçlü aday olarak gösterilen ve çevresinde çok sevilen biri olan Veysel Bulat yapacağı icraatları da şöyle sıraladı: Esnaf odaları birliği merkezinde irtibat bürosu açacağız (tüm odalarla beraber olmak, sicilde işi olan siz üyelerimizi zaman ve trafik sorunundan kurtaracağız. Bu güne kadar hiç yapılmamış olan üyelerimizle iftar etkinliği gerçekleştireceğiz. Uzun yıllardır yapılmayan Tanışma ve Dayanışma Gecelerini tekrardan hayata geçireceğiz.

 

Odamızda çeşitli meslek grupları olması sebebiyle meslek komiteleri kuracağız. İhtiyacı olan üyelerimiz ve bunların yanında çalışanların yüksek öğrenim gören başarılı çocukları için Yüksek Öğrenim Bursu vereceğiz. Talep gelen her meslek grubu için fiyat tarifesi çıkaracağız. Kayıt dışı çalışanları ekonomiye kazandıracağız. İlçe belediyeleri ile görüşüp bir ekip kuracağız ve bu uygulamayla haksız rekabetin karşısına geçilecek.

 

Belediyelerimiz, devletimiz, odamız ve siz üyelerimizin bütçesine katma değer sağlayacağız. Kanayan yara olan Karşıya Sanayi Çarşısı’nın sorununu merkezi ve yerel yönetimlerle bir araya gelerek hak ve hukuk çerçevesinde herkesi mutlu edecek noktada buluşup mahkeme yoluyla değil uzlaşı yoluyla çözeceğiz. Karşıyaka Sanayi Sitesi esnafını dağıtmadan, burada faaliyet gösteren arkadaşlarımızla ortak fikirle belirlediğimiz yerde devlet destekli sanayi sitesi yapılmasını sağlayacak ve yeni site yapılmadan kimseyi yerinden oynatmacağız.

 

Resmi kurum ve kuruluşlara ve siz üyelere uzak kalmayacak yüzünüzü unutturmayacağız verdiğimiz her söz namusumuz yaptığımız her icraat onurumuz onurunuz olacaktır. Mesleki ve sosyal etkinlikler yapacağız (Çukurova Kalkınma Ajansı ve KOSGEB desteklerinden etkin şekilde faydalanmak için proje danışmanlık hizmeti, hukuk danışmanlık hizmeti, mali danışmanlık hizmeti teknik resim kursu, yeni girişimcilik, SGK vergi usul kanunu hakkında eğitici kurslar fuar mesleki geziler ve düğün, nişan, sünnet gibi mutlu günlerinize ortak olmak acılı günlerinizde belediyeler örneğinde olduğu hizmetler ile yanınızda olacağız.

 

Esnaf kredi kooperatiflerinden etkin şekilde faydalanmanız sağlanacak bankalar ile hatırı sayılır indirimli kredi sözleşmelerine imzalar atacağız. Görev süremizde hizmetlerimiz bitmeyecektir. Hissi davranmayın ve sizler için odamız için kimin daha faydalı olacağına inanıyorsanız ona oy verin ve mutlaka genel kurula katılın. Genel kurul toplantısında iyi kötü insan seçimi yapmayacağız çünkü biz üyeler kızına damat aramıyoruz hizmet verme yeri olan bu makama 4 yıllığına bizi yönetecek odamızı yönetecek başkan seçiyoruz. Önümüzdeki 4 yılın heba olmaması için diyoruz ki; Değişim için bizi seçin” 

 

VEYSEL BULAT KİMDİR

Veysel Bulat, 15 Nisan1961 tarihinde çiftçi bir ailenin ilk çocuğu olarak Tarsus’un Arıklı köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Adana’da yaptı. 1984 yılı itibari ile çalışmaya başladığı Madeni Sanatkarlar Odasında Genel Sekreterlik, Başkan yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.  Bulat, gördüğü lüzum üzerine 2016 yılının Ekim ayında Başkan vekilliği görevinden istifa etti. Bulat, evli üniversite mezunu bir kız bir erkek iki çocuk babası.

Başa dön tuşu