YAŞAM

Mavi Bulvar’da okuma şöleni

Adana Seyhan ilçesi ilhan Atış Anadolu Lisesi’nin düzenlediği “Mavi Bulvar Okuyor” etkinliği geniş katılımla gerçekleşti.

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü yapılan Mavi Bulvar Okuyor etkinliği 28-30 Mart tarihleri arasında gerçekleşti.

 

“Kitap her şeydir ve her şeyimizdir” sloganıyla Mavi Bulvar Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İlhan Atış Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akça, düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere ve kitap okuma saatine katılanlara teşekkür ederek, “İlhan Atış Anadolu Lisesi olarak kitabın önemini büyük kitlelere duyurmak, kavratmak ve anlatmak için ‘Mavi Bulvar Okuyor’ adı altında okulumuz Edebiyat Öğretmeni M. Hayati Özkaya’nın öncülüğünde, Edebiyat Öğretmenlerimiz Paşa Cengiz Kara ve Aysun Gül’ün katkılarıyla Edebiyat Kulübümüzün hazırladığı geleneksel ‘Kitap Okuma Saatleri’ne  bu yıl yazar- okur buluşmalarıyla farklı bir çeşitlilik kattık.

 

Katılımcı yazarlarımıza,  Cezmi Yurtsever, Ahmet Kaytancı, Müştebey Çelik  ve programımıza teşrif eden Milli Eğitim Bakanlığı Seyhan İlçe Şube Müdürü Tufan Türkmenoğlu, etkinliğimize katılan Adana Öğretmenevi Müdürü Güven Güvener, M. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi Müdürü Osman Uysal, Borsa Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Gül, Çamlıbel Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Üstün, Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Galip Temel, İMKB Fen Lisesi Müdürü Osman Ergin, Sıtkı Kulak Ortaokulu Müdürü Levent Ködürgü, Kasım Sacide Ener Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine, Mavi Bulvar sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 

Okul Müdürünün açılış konuşmasından sonra Tarihçi-Yazar Cezmi Yurtsever, kitabın insan hayatındaki önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından İlhan Atış Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Gülay Bulut’un hazırlamış olduğu okul korosu şarkılarıyla programı renklendirdi.

Başa dön tuşu