SANAT

KURULUŞ OSMAN’ ZİRVEYE TAHT KURDU

Dizinin ikinci bölümü de tüm kategorilerde birinci olurken, Tüm Kişiler’de 14.93 izlenme oranı ve 31.27 izlenme payı, AB Sosyal Statü’de 14.59 izlenme oranı ve 30.95 izlenme payı, 20+ABC1’de 15.63 izlenme oranı ve 30.97 izlenme payı alarak zirvede yer aldı.

 

Sosyal medyada da yüksek etkileşim alan ‘Kuruluş Osman’, #KuruluşVakti etiketiyle Twitter’da dünya trend listesinde ikinci sırada yer alırken, Türkiye’de ise gece boyunca birinci sıradaydı.

 

Dizinin ikinci bölümüne Osman Bey’in Şeyh Edebali (Seda Yıldız) ile karşılaşması damgasını vurdu. Osman, Tekfur’un katilerini bulmak için iz sürerken daha önce hayatını kurtaran rahibenin kılavuzluğunda Şeyh Edebali ile buluştu. Osman bu buluşmada kaleye sızan rahibenin Edebali’nin kızı Bala Hatun olduğunu da öğrendi. 

 

Prodüksiyon kalitesi, kostümleri ve görkemli platosu ile Türk dizi sektörünün uluslar arası arenadaki amiral gemisi olacak ‘Kuruluş Osman’, çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.

 

‘Kuruluş Osman’ her çarşamba saat 20:00’de ATV ekranlarında.

 

KURULUŞ OSMAN KÜNYE
 
Yapım: Bozdağ Fi̇lm
 
Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ
 
Yapımcı: Mehmet Bozdağ
 
Genel Yönetmen: Metin Günay
 
Yönetmenler: Ahmet Yılmaz-Fethi Bayram
 
Senaryo: Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ, Ozan Bodur
 
OYUNCULAR: Burak Özçivit (Osman Bey), Nurettin Sönmez (Bamsı), Ragıp Savaş (Dündar), Saruhan Hünel (Alişar), İsmail Hakkı (Samsa), Seda Yıldız (Edebali), Ayşegül Günay (Zöhre), Tuğrul Çetiner (Yannis), Eren Vurdem (Konur Alp), Alma Terzic (Sofia), Emre Basalak (Gündüz), Abdül Süsler (Kalonoz), Eren Hacısalihoğlu (Batur), Abidin Yerebakan (Akça Derviş), Özge Törer (Bala Hatun), Buse Arslan (Aygül), Aslıhan Karalar (Burçin), Burak Sarımola (Andreas), Uğur Arslan (Nizamettin), Açelya Özcan (Ayşe Hatun), Emel Dede (Gonca), Yiğit Uçan (Boran), Ali Sinan Demir (Tursun), Şevket Çapkınoğlu (Megala), Ayşen Gürler (Helen), Yaşar Aydınlıoğlu (Yorgopolos)

 

 

‘Kuruluş Osman’ üçüncü bölüm tanıtım

Başa dön tuşu