SEYHAN

Konseyin önerilerini mecliste getireceğiz

68 üyenin kayıtlı olduğu Genel Kurula, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ile Konsey üyeleri katıldı.

 

Divan Başkanlığını Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ün yaptığı Genel Kurulda ilk konuşmayı Seyhan Kent Konseyinin kurucu Başkanı olan Haşmet Biçer yaptı. Biçer, bir sandalye ve bir masa ile başlayan Seyhan Kent Konseyinin bugünlere gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.  Kendi dönemini değerlendiren Biçer, yeni gelecek yönetime başarılar diledi.

 

AKAY ”BİRLİKTE YÖNETİP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise Kalkınmanın çevre ile nasıl korunacağı ve bu konuda yerel yönetimlerin nasıl konumlanacağının Kent Konseylerinin temel amacı olduğunu kaydetti. Akay “Kent konseyi ile Kentimizin sorunlarını çözüme ulaştırmayı, kent vizyonunu kente yakışır hale getirmeyi ve hemşerilik bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz. Buradan çıkacak kararların Meclise taşınacağı ve konu ile alakalı konsey temsilcisinin mecliste bilgi sunması için ortam oluşturacağımın sözünü veriyorum. Bizim sloganımızda olduğu gibi, birlikte yönetip birlikte başaracağız” dedi.

 

BAŞKAN DA ÜYELER DE OYBİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

Dilek temenniler bölümünde konsey üyelerinin değişik konuşlarda düşüncelerinin dinlenmesinin ardından konsey seçimine geçildi. Başkanlık için tek aday olan Erkan Karakaya, konsey üyelerinin oybirliği ile Seyhan Kent Konseyi Başkanı seçildi. 11 Kişilik yürütme kurulu için ise liste dışından 3 kişi de bireysel aday oldu. Divan Başkanı Küçük’ün önerisi Konsey üyelerinin oybirliğiyle 3 bireysel isimde 11 kişilik listeye eklenerek yürütme kurulu 14 kişiye yükseltildi.

 

KARAKAYA “KATILIMCI YEREL DEMOKRASİNİN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya ise konsey üyelerine teşekkür ederken, yeni çalışma döneminde de katılımcı yerel demokrasinin güçlenmesi için çalışacaklarını kaydetti. Karakaya “içinde yaşadığımız beldede insanların refahı, ortak aklın koordinasyonuna katkı sunmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde de kentteki tüm örgütlü güçlerin katkı ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Seyhan Kent Konseyi şu isimlerden oluştu;

Başkan Erkan Karakaya. Yürütme Kurulu üyeleri; Nejat Altıok, Nevin Biçer, Cahit İncefikir, Halid Milli, Semih Karademir, Gürcan Gül, Muzaffer yüksel, Belkıs Yakıcı, Sıtkı Keskin, Nihat Sözütek, Aslı Bilgin, Ayşegül Cingöz, Cemil Özen ve Münir Korkmaz

Başa dön tuşu