GENEL

Kitabın geliri Şehit çocuklarına burs olacak

Yıllar önce Adana'da bir çok radyoda "Gezginle Yolculuk" şiir programı yapan Mevlüt Sönmezler, kendi yazdığı şiirlerini "Gezginlik Yolculuk" adı altında bir araya getirdi.
 

Haber: Sefa SAYGIDEĞER
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e kitabını imzalayan Sönmezler, kitabın gelirini şehit çocukları için burs şeklinde değerlendirileceğini kaydetti.

 

Çukurova Postası’na açıklama yapan TGS Yer İşletmeleri A.Ş İstasyon Başmüdürü Mevlüt Sönmezler, "Şiir yazmak içimde uhde olmadı çünkü, ben hep yazdım. Sadece şiir kitabını toparlamak gecikti. 1996 yılında Türk Hava Yolları’na başladığımda şiirle daha öncesinden tanışmıştım zaten. Üniversite yıllarımda Dershaneye  gidiyordum ve edebiyat öğretmeni Adanalı şair Burhan Mendi’nin öğrencisiyim. Burhan hocanın kitaplarıyla o zaman içime işledi benim. Öncesinde Özdemir Asaf’lardan tutun, Nazım Hikmet’lere kadar uzanan bir kütüphanemiz var zaten. Onların şiirlerinden etkilendim, Burhan hocanın o kullandığı üsluptan etkilendim" dedi.

 

‘GEZGİNLE YOLCULUK’ İLK KİTAP AMA SON OLMAYACAK

Turizm okuduğunu, THY'deki iş hayatını radyo programları ile desteklediğini ifade eden Mevlüt Sönmezler, "Radyo Akdeniz’de gece programı yapıyordum ve şiir üstüne bir programdı. Böyle melon şapka vari, Ceyhun Yılmaz vari bir programdı. O zamanlar 20’li yaşlardaydık. Akabinde Radyo Selver, Orada da‘ Gezginle Yolculuk ‘programı yaptım. İsim de oradan geliyor zaten. Dediler ki, ‘ Gezginle Yolculuk’ ta sen seyahat etmeyi seven bir adamsın, biz bir seyahat kitabı bekliyorduk içinden şiir çıktı. Neden, ‘ Gezginle Yolculuk’? ‘ Gezginle Yolculuk’ benim radyo programının adı, bir sene kadar Radyo Selver’de program devam etti, akabinde askere gittim, dönüşte de Türk Hava Yolları’na kadrolu olarak girince çok fazla vakit kalmadı. Öğrencilik yıllarımda Part-Time çalışıyordum, sonra sözleşmeli başlayınca ikinci bir iş çok vakit alıyordu. Ama o tarihlerden itibaren de hep seyahatlerimde, iş toplantılarımda, uçakta hep o şiirler yazılmaya devam edildi. Bu oluşan kitap ilk kitabımız, adı ‘ Gezginle Yolculuk’. Bir heves kitabı değil, inşallah devam edecek. İkinci kitap, üçüncü kitap inşallah ardı ardına gelecek. O kadar bir arşivimiz var" diye konuştu.

 

İŞ DÜNYASI DESTEK OLDU

Şiir yazmanın haricinde, şarkı bestelediğini de vurgulayan TGS Yer İşletmeleri A.Ş İstasyon Başmüdürü Mevlüt Sönmezler, ilk bestesinin 2016 yılında Adanalı sanatçı Umut Kuzey, tarafından seslendirildiğini söyledi. Beste ve Şiir kitabından gelecek gelirin burs amaçlı kullanılacağını da belirten Mevlüt Sönmezler, sözlerini şöyle tamamladı:  "Şarkılardan veya şiir, radyo programlarından ekstra bir şey gelirse hayatımıza bununla alakalı bir burs tedarik edeceğiz. Mümkünse, bir şehit ya da gazi yakını olacak. Allah’ta nasip etti 5 sene sonra Korona günlerinde biraz iş zamanı azalınca vakit çoğaldı ve bunları derledik. ‘Gezginle Yolculuk’un tüm geliri, şu anda irtibat halinde olduğumuz Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile  aynı zamanda Seyhan Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’yla oradaki yetkililerle görüşüyoruz, isimleri aldık.” 

 

KİTABIN GELİRİ ŞEHİT GAZİ ÇOCUKLARINA
“Kitaptan elde edilecek gelir öğrenci kardeşlerimize, Şehit ve malul gazi ailelerin öğrenci çocuklarına burs amaçlı destek olacak. Yola çıkışta hedef bir tane öğrenciydi, şu an şehrin çok değerli ağabeylerinin bu projeye sahip çıkması, bu kitabı benimsemesi, yol arkadaşlarımızın artması, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti gibi, Ömer Faruk Sakarya gibi, Halid Milli gibi, aynı zamanda iş adamlarımızdan İmam Gazali Hıradağı gibi bu projeye destek veren Bülent Ayman gibi insanlar, birden havuzu çoğalttı ve bu havuzda biriken o destekler, inşallah öğrenci kardeşlerimizin hayatına dokunacak. Bu ailelerin madden bir beklentisi yok aslında, manen beklentileri var. Yanlarında olduklarını hissetmemizi istiyorlar, biz de bunu vermeye çalıştık sadece. ‘ Gezginle Yolculuk’ yaşanmışlık içeren hikayeler dolu. Bu bağlamda bu kitabı edinmelerini çok istiyorum. İnşallah yol arkadaşlarımız çoğalacak."   

 

Başa dön tuşu