ÜNİVERSİTE

KARACİĞER KANSERİ ADANA DA MASAYA YATIRILIYOR

Konuyla ilgili düzenleme kurulu adına açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Akkız, Karaciğer kanserinin ülkemizde ve tüm dünyada çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve sıklığının giderek arttığını belirtti. Hepatit B virus infeksiyonu, hepatit C virus infeksiyonu, alkol ve karaciğer yağlanmasının bu önemli kanserin gelişmesinde temel risk faktörleri olduğunu dile getiren Akkız, Özellikle son 20 yılda obezite prevalansının dramatik olarak artması ve pandemik düzeye ulaşmasına bağlı olarak yağlı karaciğer hastalığının ve karaciğer kanserinin sıklığında belirgin bir artış gözlendiğine vurgu yaptı.

 

Karaciğer kanserinin genellikle sirotik karaciğerde gelitiğine, doğası gereği pek çok alanı doğrudan ilgilendirdiğine değinen Prof. Dr. Hikmet Akkız, bu nedenle hastalığın optimal yönetimine bir çok disiplinin katılması gerektiğine işaret etti.

 

Akkız, Kongrenin bilimsel programını bu özgün tümörün tüm özelliklerini dikkate alarak hazırladıklarına değinerek, Kongreye  klinik hepatoloji ve translasyonel hepatoloji, gastroenteroloji , klinik onkoloji , radyasyon onkolojisi, girişimsel radyoloji, nükleeer tıp, klinik patoloji, moleküler biyoloji ve genetik, biyoinformatik, biyokimya , transplant cerrahisi alanlarından araştırmacı ve hekimler katılacağına dikkati çekti.

 

Kongrenin öne çıkan bir diğer özelliği ise gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte bu alanın en deneyimli ve başarılı araştırmacı ve hekimlerini biraraya getirmesi olduğuna değinen Akkız, Ayrıca, kongrenin karaciğer kanseri konusunda ülkemizin potansiyelini ve birikimini gün ışığına çıkartacak olması araştırmacı ve hekimlere yeni işbirliği imkanları sağlayacak ve gelişmelerine katkıda bulunacağını belirterek,Karaciğer kanseri konusunda çalışan tüm araştırmacı ve hekimleri bu bilimsel ve mesleki etkinliğe davet etti.

Başa dön tuşu