SARIÇAM

İstihdama büyük katkı sağlıyoruz

Belediye Nikah Salonu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gerçekleşen sertifika töreni, Başkan Bilal Uludağ’ın yanı sıra KOSGEB Müdürü Mehmet Eren, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Engin Dücan, Sarıçam İlçe Ocak Başkanı Seyfettin Göndoğdu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“GİRİŞİMCİ SAYISININ ÇOKLUĞU AYRI BİR MUTLULUK”

Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan KOSGEB Müdürü Mehmet Eren “Girişimci sayısı ne kadar çok artarsa ülke ekonomisine katkı da artar. Burada çok sayıda girişimcinin olması bizim için ayrı bir mutluluk. Bizler de KOSGEB desteği ile eğitimler vererek girişimcilerin artmasına katkı koyduk. Vizyon ve hedefinizi belirleyin ve o doğrultuda hareket ederek planınızı yapın. Sayın Başkan Bilal Uludağ’a desteklerinden dolayı sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

“KOSGEB EĞİTİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin önemine vurgu yapan Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Engin Dücan da, “Ülkemiz için girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, katma değer üreten yeni işletmelerin ekonomiye kazandırılması ve istihdam sağlanması için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

“SARIÇAM’DA İŞSİZLİĞİ SONA ERDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  “Sarıçam Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın beceri ve isteklerine uygun refah ve mutluluk içerisinde çalışacakları yeni iş alanları açılabilmesi amacıyla KOSGEB ile ortak çalışarak 06.11.2019 tarihinde başlayan kursumuz 31.12.2019 tarihinde sona ermiştir. 12 grupta planladığımız Uygulamalı Girişimcilik Kurslarımızı 155 girişimci adayımızla tamamladık. Sarıçam’da işsizliği sona erdirme gayretini amaç edinmiş belediyemiz için, kursumuza göstermiş olduğunuz yoğun ilgi bizleri son derece mutlu etti. Bilhassa kadınlarımızın çalışma hayatında aktif rol almaları önceliğimiz olup kursumuzda yer alan kadın girişimci adayı sayısı da gurur verici oldu. Bu konuda gerek girişimcilik kurslarımızla gerekse kadınlarımız için planladığımız alternatif kurslarımızla desteğimizi artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

SARIÇAM’IN EKOMOMİSİ CANLANACAK

Başvuru sayısının ve artan talebin kendilerini mutlu ettiğini de ifade eden Başkan Uludağ, şöyle devam etti:

“Sarıçam’ın gelişen ekonomisi sizler gibi yeni girişimcilerle daha da canlanacak.  Vatandaşlarımızın, gücünün farkında olarak kendi işini kurabilmesi ve atılan doğru adımlarla istihdam oluşturabilmesi hem kendi hem de toplum refahı için son derece kıymetlidir. Bu sebeple aldığınız bu sertifika ve edindiğiniz bilgiler; cesur, bilgi sahibi, riskleri doğru yönetebilen girişimciler olma yolunda sizlere ışık olacaktır. Bu konuda desteklerini esirgemeyerek bilgilerini aktaran KOSGEB uzmanlarına, emekleri için eğitmenimize ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyor ve her birinizin hayallerini gerçekleştirebilmiş başarılı girişimciler olmanızı temenni ediyorum.”

Başa dön tuşu