SEYHAN

Halk Kart uygulaması hakkında bilgilendirme:

Sosyal Belediyecilik anlayışımız doğrultusunda sürdüreceğimiz, “Seyhan Halk Kart” uygulamasından faydalanan tüm vatandaşlarımızın durumu, hazırlanarak Ekim 2019 Meclisine yetiştireceğimiz Mevzuat ve yönetmelikler gereği yeniden incelenecektir.  Ayrıca süreç içinde durumu değişen “Seyhan Halk Kart” kullanıcılarının da tespiti yapılacaktır.

 

Seyhan Halk Kart” projesi, tamamlanma aşamasında olan Mevzuat ve yönetmeliklerde hiçbir sosyal güvencesi olmayan, GSS Kanununa göre geliri düşük olan,  yaşlı, bakıma muhtaç ve Seyhan ilçe sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine öncelik verilmesi gibi değişik kriterler çerçevesinde devam edecektir.

 

Mahalle Meclisleri ve Muhtarların da beyanlarının önem taşıyacağı süreç tamamlandığında ilave avantajlar ve sosyal yardımlarla yeni halk kartlar dağıtılmaya başlanacaktır. Mevcut başvuru ve halen kullanımda olan Kartların durumunun incelenmesi ile yeni “Seyhan Halk Kart” başvuruları alınmaya başlanacaktır Başvuru tarihleri İletişim araçları ve Belediye’nin www.seyhan.bel.tr internet sitesinden duyurulacaktır.

Başa dön tuşu