GENEL

ENGELLİ KADINA HUKUKSAL YARDIM İÇİN EL UZATTI

Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Adli Yardım ve Engelli Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Timur Ortatepe, Av. Merve Çalışkan, Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av Özlem Kara, komisyon üyeleri Av Asile Betül Yayla ve Av Bahar Öğrü ile birlikte aileyi yaşadığı evinde ziyaret ettiler.

Baba Rütü Y. ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve konuklarına teşekkür etti.

Baro heyeti Rüştü Y.’ den Hatay Dörtyol’da engelli kızına istismar hakkında açılmış olan davanın takibi için bilgi aldı. Engelli Hakları Komisyonu olarak da davaya katılma talebinde bulunulacağı açıklandı.

Adana Valiliği tarafından da,  Hatice Y. ve babası Rüştü Y.'ye
evinin fiziki koşulları iyileştirildi. Bakım ücreti ve engelli maaşı bağlandığı bilgisi paylaşıldı.

ÜVEY BABA BASKISI

Rüştü Y. 2007 yılında eşi Nuran Y.'den boşanmış. Engelli kızlarının velayeti ise hem anneye, hem de babaya verilmiş. Hatice Y. bir müddet annesinde kaldıktan sonra, aile içinde yaşanan bazı olaylar ve üvey baba baskısı ile karşı karşıya kalmış.

HEM ANNE HEM BABA

Bunun üzerine baba Rüştü Y., kızını yanına alarak hem annelik, hem de babalık yapmaya başlamış. Ancak yüzde 90 engelli kızı Hatice'ye bakan baba, başından ayrılamadığı kızı için hiç bir yerde de çalışamamış.

HAYATIMI KIZIMA ADADIM

Rüştü Y., kızının yemek, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarını kendisinin giderdiğini belirterek, "Kızımız Hatice doğuştan engelli olarak doğdu. Yüzde 90 mental retardasyon (Spastik engelli) hastası. Annesinin yanında iken kilo kaybı yaşadı ve hastalığı ileri derecede arttı. Bu nedenle kızımı yanıma alarak tüm bakımını üstlendim. Tüm hayatımı kızıma adadım ama yokluk da peşimizi bırakmadı." dedi.

Başa dön tuşu