ÜNİVERSİTE

EL CERRAHİSİNİN 25. YILI

Mithat Özhan Amfisinde düzenlenen toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ile konusunda uzman akademisyen ile davetliler katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, el cerrahisinin ortopedi alanında ayrı bir yere sahip olduğunu, bu konuda hizmet veren hekimlerin operasyonlarda büyük emek harcadıklarını belirtti. Adıyaman toplantıyı düzenleyen kuruluda ayrıca teşekkür ederken Tıp Camiasının içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen bilimin ışığında önemli çalışmalarla geleceğe daima ışık tuttuğunu dile getirdi.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise  Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın el cerrahisi konusunda çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak bu konuda son derece önemli hekimlerin ülke genelinde hizmet verdiğine işaret etti. Özbarlas, el cerrahisi konusunda yine Çukurova Bölgesi’n de de konusunda uzman yetişmiş hekim anlamında ayrı bir yere sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da yaptığı konuşmada

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın, aynı zamanda Üniversitenin de kurucu öğretim üyelerinden biri olan Prof. Dr. Gürbüz Baytok tarafından 1972 yılında kurulduğunu ve kurucusu olduğu Anabilim Dalına 2013 yılında ismi verilerek onurlandırıldığı Prof. Dr. Gürbüz Baytok’un, sadece Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nı kurmakla kalmadığını, aynı zamanda ortopedi alanında branşlaşmaya da önem vererek, Çukurova Üniversitesinin Türkiye’de ve Dünyada daha fazla tanınmasında emeği geçecek genç bilim insanlarının yetişmesine de önderlik ettiğini belirti.

Bundan 25 yıl önce, 1993 yılında El Cerrahisi Bilim Dalı’nın Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı içinde resmi olarak kurulmasıyla birlikte kopan parmak ve ekstremiteleri reimplante eden Türkiye’deki ilk merkezlerden biri olma gururunu da Üniversite yaşadıklarına işaret eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bu vesileyle, Üniversite’ye bu gururu yaşatan tüm hocalara teşekkür ederek, Süreç içerisinde öğretim üyesi sayısının artmasıyla birlikte ortopedi ve travmatoloji alanında özellikli tüm ameliyatların yapılmaya başlandığına, gelişimini hızla tamamlayan Anabilim Dalı’nın kuruluşundan günümüze kadar 60’ın üzerinde uzman hekim yetiştirdiğine dikkati çekti.

 

Kibar sözlerini şöyle sürdürdü, “ el cerrahisi alanında, başta Prof. Dr. Hüseyin Bayram ve Prof. Dr. Mustafa Herdem hocalarımız olmak üzere öğretim üyelerimiz tarafından mikrocerrahi ve üst ekstremite reimplantasyonları gibi oldukça üst düzeyde ameliyatlar gerçekleştirilmeye başlanmıştır. El Cerrahisi Bilim Dalımız, bu iki hocamız sayesinde uzun süre boyunca Bölgemizde kapsamlı ameliyatların yapıldığı tek merkez olmuş ve Adana dışından da yoğun olarak hastalara hizmet vermiştir. Bu iki Hocamız aynı zamanda, Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği Yönetim Kurullarında Tıp Fakültemizi başarıyla temsil ederek bizleri onurlandırmışlardır. Biraz detay verecek olursam, Prof. Dr. Hüseyin Bayram hocamız, iki dönem yönetim kurulu üyeliği, bir dönem Dernek Başkanlığı, iki dönem Derneğin Onur Etik Kurulu üyeliğinde bulunmuş ve bir kez de El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Milli Kongresinde Kongre Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Prof. Dr. Mustafa Herdem hocamız ise aynı derneğin bir kez ikinci Başkanlığını yapmış, iki kez Ulusal El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresinde Kongre Sekreterliğinde bulunmuş ve ayrıca Adana’da düzenlenen Temel El Cerrahisi Kursunda Kurs Başkanlığı görevini üstlenmiştir”

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın konuşmasının ardından çeşitli teşekkür plaketleri verildi. Sonrasında ise Çukurova Üniversitesinde El Cerrahisinin 25. Yılı” konulu toplantı da bilimsel oturumlara geçildi.

Başa dön tuşu