YAŞAM

Dost Sohbetleri

Adana Altınoran Düşünce ve sanat Derneği’nin düzenlediği ikinci Dost Sohbetleri’nin konuğunu tanıtan Dernek Başkanı S.haluk Uygur, “Bu ay ki etkinliğimizin konuğu; ülkemizin sanat ve fotoğraf kuramları konusunda önemli ismi Handan Tunç’tur. Değerli hocamız ile birlikte hızla değişen dünyamızda, genel anlamda görüntü kavramının, özel olarak da fotoğrafın nasıl bir dönüşüme uğrayabileceğini düşüneceğiz. Belki de yolumuz yapay zekalara kadar uzayacak” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Handan Tunç, 2 saat süren konferansında metamodernizmin, İki karşıt olan örneğin modern ve post modern kullanımlarının eş zamanlılığı arasındaki salınım ile karakterize küresel bir süreç olduğunu söyledi. Tunç, “Modern ve post modernlerin aksine, metanodern bir araç, felsefe ve ideoloji değildir. Metamodernin buluşçuları Vermeulen ve Acker’e göre metamodern bir duygu yapısıdır. Gerçek şu ki, belirli bir bilişsel model kullanarak, bir insan dünyayı radikalleştiriyor, onu bir çerçeveye yerleştiriyor. Metamodern bu çerçevenin üzerinde yükselmeye çağrılır. Bu durum metamodernizmi açık bir felsefi sistem olarak görmemize izin vermez” dedi.

Tunç yapay zeka konusuna da değinerek, “Yapay zekanın çalışmalarını izlemek büyüleyicidir. Yapay zeka, sadece bitmiş görüntüleri değil, soyut bilgiyi de sanat haline getirebilir” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Handan Tunç’a Altınoran Düşünce ve sanat Derneği yayınlarından “Toroslar ve Nadide Çiçekleri” adlı kitap takdim edildi.

Handan Tunç daha sonra okurlarına “Handan Tunç ile sanat üzerine” sohbetler adlı kitapları imzaladı.

Başa dön tuşu