VALİLİK

DEMİRTAŞ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Çukurova Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Yüreğir İlçesi Mahalle Muhtarları Değerlendirme Toplantısı’na Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Yüreğir ilçesindeki muhtarlar katıldı.

 

Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada Vali Demirtaş; Adana’da göreve başladığından beri, "Muhtarlık Ziyaretleri ve Vatandaşlarımızla Buluşma" etkinlikleri vesilesiyle, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini, böylelikle vatandaşların sorunlarını, muhtarların sıkıntılarını ilk ağızdan dinleyerek karşılaşılan durumlara ivedilikle müdahale ettiklerini ifade etti.

 

İlçede Yapılan Sağlık, Kamu ve Eğitim Yatırımları

 

 İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Demirtaş; Hükümetin sağlıkta değişim ve dönüşüm anlayışıyla, Adana Şehir Hastanesi ve Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini hayata geçirdiğini belirtip Yamaçlı Mahallesinde 9 hekimli Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık İstasyonunun, Doğankent Semt Polikliniği ile 112 Acil Sağlık İstasyonunun, Yenidoğan, Karacaoğlan, Anadolu, Dadaloğlu, Güzelevler ve Koza mahallerinde toplam 6 Aile Sağlığı Merkezinin hizmete girdiğini Akıncılar ve Selahaddin Eyyübi Mahallesinde Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Akıncılar, Levent, 19 Mayıs ve Doğankent’te de Göçmen Sağlığı Merkezlerinin hizmete girdiğini ifade etti.

 

Eski Devlet Hastanesinin yerine yapılacak olan 100 yatak kapasiteli Güney Yüreğir Devlet Hastanesinin projesinin hazırlandığını ve yıl içerisinde ihalesinin gerçekleştirileceğini, yeni yapılan Yüreğir İlçe Kaymakamlık hizmet binasının da tamamlanarak hizmete sunulduğunu belirten Vali Demirtaş: ‘‘Bu dönemde Yüreğir’de eğitim hizmetlerinin çağın gerektirdiği ortamlarda verilmesi ve evlatlarımızın en iyi şartlarda eğitim-öğretim görmeleri amacıyla; toplam 383 derslik, 21 okul, 500 öğrenci kapasiteli 2 öğrenci pansiyonu ve 2 atölye inşaatımızı tamamlayıp, öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bununla birlikte 144 derslik 6 okulumuzun inşaatı da hâlihazırda devam etmektedir. Bunları da önümüzdeki eğitim öğretim yılımıza yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaların toplam proje bedelinin 52 milyon 610 bin TL olduğunun altını çizmek istiyorum. Yine Yüreğir ilçemizde 68 derslik kapasiteli 3 okulumuzun ihalesini de tamamlamak üzereyiz.  Öte yandan Türkiye Ulusal Ajans, SODES, Çukurova Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamındaki projeler ile gençlerimizin ve çocuklarımızın kültürel, sanatsal ve sportif anlamda gelişmeleri, yeteneklerinin açığa çıkartılması, kendilerine ve topluma yararlı alışkanlıklar edinmeleri hususunda da çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.’’ dedi.

 

Valiliğe bağlı YİKOB Başkanlığı tarafından, Yüreğir ilçesinde 1 milyon 920 bin TL proje bedelli, toplam 47 bin metrekare kilitli parke yapımını gerçekleştirip vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Vali Demirtaş; 2016-2018 Yılları arasında Yüreğir ilçesinde, Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulanan hibe programları neticesinde de çiftçilere 9 milyon TL’lik hibe desteği sağladıklarını belirtti.

 

 İhtiyaç Sahibi 172 Bin Vatandaşımıza 203 Milyon 606 Bin TL Yardım Ulaştırdık

 

Vali Demirtaş sözlerini: ‘‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz marifetiyle de vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine cevap vermeye devam ediyoruz. 2018 yılı içerisinde toplam 49 milyon 500 bin TL’lik evde bakım maaşı ödemesi gerçekleştirdik. Yine geçtiğimiz yıl Yüreğir’de Sosyal Ekonomik Destek Ödemesi kapsamında 1.188 vatandaşımıza toplam 908 bin TL destek verdik. Ücretsiz seyahat ve refakatçi kartı kapsamında araç sahiplerine de ilimiz genelinde toplam 4 milyon 200 bin TL ödeme yaptık. Tüm bu sosyal yardımlar ve ekonomik destekleri, 2019 yılında da sürdüreceğiz. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız kanalıyla da Yüreğir’de ihtiyaç sahibi 172 bin vatandaşımıza, 38.300 haneye, 2016 yılından bugüne, toplamda 203 milyon 606 bin TL yardım ulaştırdık. Biliniz ki yardıma ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan hiçbir Yüreğirli hemşerimizi mağdur etmeyeceğiz. Kaymakamlığımızın, ilgili birimlerimizin ve bizlerin kapısı muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Sizler de kamu yönetiminin sahadaki uygulayıcıları olarak bu anlayışla hareket etmelisiniz. Mahallenizde yaşayan her bir vatandaşımızdan mutlak surette haberdar olmalısınız. Zenginini yoksulunu, fakirini ve hastasını bilmelisiniz. Kapı kapı, hane hane mahalle sakinlerini tanımalı, vatandaşla iç içe olmalısınız. Mahallenizin iyisini bildiğiniz gibi kötüsünü, hırsızını ve mahallenize giren-çıkan yabancıyı da bilmelisiniz. Uyuşturucu, terör ya da adi suçlarla aranan şahısları ivedilikle kolluk güçlerimize bildirmelisiniz.  Böyle olmalısınız ki mahalleniz huzur, güven ve emniyet iklimine kavuşsun ve muhtarlığınızın bir manası, bir anlamı olsun. Unutmayınız ki muhtarlık, gelenin işinin yapıldığı, vaktin boş sohbetle geçirildiği yer değildir. Muhtarlık, mahallenizin dertleriyle dertlenip, çözüm bulmak için kafa yorduğunuz yerdir.’’ ifadeleriyle sürdürdü. Üzerinde hassasiyetle durulması gereken konulardan birinin de uyuşturucu ile mücadele olduğunu belirten Vali Demirtaş; bu mücadelede başarılı olmanın en önemli noktasının bilinçli ve duyarlı olmaktan geçtiğini ve bu hususta muhtarların, vatandaşların bilinçlendirilmesinde aktif rol oynayacaklarına inandığını, 2018 yılında bağımlılığa karşı bilinçlendirme, uyuşturucunun arz boyutuyla mücadele ile danışmanlık, tedavi ve rehabilitasyon bağlamında il genelinde önemli başarılar elde ettiklerini dile getirdi.

 

En Kıymetli Yatırım, İnsana Yapılan Yatırımdır

 

‘‘Metruk ve kullanılmayan binalar uyuşturucu satıcılarının ve kullanıcılarının mesken tuttuğu mekânlardır. Bugüne kadar ilimiz genelinde toplam 538 metruk binanın tespitini yapıp, bunlardan 297’sinin yıkımını gerçekleştirdik. 130’unu ise aldığımız tedbirlerle metruk olmaktan çıkardık. 111’i ile ilgili işlemlerimizi de sürdürmekteyiz. Yüreğir ilçemizde de toplam 39 metruk bina tespiti yaptık. Bizim tespit ettiklerimizin dışında mahallelerinizde terk edilmiş ya da kullanılmayan binalar varsa, onları ivedilikle kaymakamlığımıza ve belediyemize bildirmenizi, ayrıca yıkılması hususunda gerekli adımların atılmasını mutlaka sağlayınız.’’ diyen Vali Demirtaş; en kıymetli yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu ifade ederek ‘‘Güney Adana bölgesinin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınması amacıyla başlattığımız, ‘Güney Adana Kalkınma Programı’ ile Adana’nın güney bölgesinde yaşayan insanımıza dokunmaya, dertlerine derman olmaya devam ediyoruz. Tüm muhtarlarımızdan hedeflerimize daha kısa sürede ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de programa desteklerini sürdürmelerini bekliyorum. Buradan Kumrulu ve Gümüşyazı mahalle muhtarlarımıza da bir müjdeyi vermek istiyorum. 1949 yılında yaşanan taşkından sonra bu köylerimiz Maliye’ye kayıtlı bir bölgeye taşınmıştır. Bu durum vatandaşlarımızla Maliye arasında bir tapu probleminin de ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sorunun çözümüne ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde kanun teklifi hazırlandığını, en kısa sürede kanunun yürürlüğe girmesiyle, vatandaşlarımızın tapu probleminin ortadan kalkacağını ifade etmek istiyorum. Şimdiden Kumrulu ve Gümüşyazı mahallelerimizin sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum.’’ ifadelerini sözlerine ekledi.

 

Seçimlerin Huzur, Güven ve Kardeşlik Ortamında Gerçekleştirilmesi İçin Çalışmalarımızı Tüm Birimlerimizle Koordineli Bir Biçimde Sürdürüyoruz

 

İlçede gerçekleşen elektrik kesintileri ile ilgili şikâyetlerin geri plana düştüğünü görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Vali Demirtaş, bunda son 3 yılda gerçekleştirilen 71 Milyon 315 Bin TL’lik şebeke yatırım çalışmalarının büyük etkisi olduğunu, 2019 yılı içerisinde de Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde toplam 16 milyon TL’lik yatırımın planlandığını ve il genelinde elektrikle ilgili sıfır sorun kalıncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek ‘‘31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine hızla ilerliyoruz. Seçimlerin huzur, güven ve kardeşlik ortamında gerçekleştirilmesi için, çalışmalarımızı tüm birimlerimizle koordineli bir biçimde sürdürüyoruz. Alacağımız tedbirlerle, vatandaşlarımızın hür iradesini sandıklara yansıtmasını temin edeceğiz. Seçimde görev yapacak tüm kişi ve kurumlarımıza, muhtarlarımızın da gereken desteği vereceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesile ile seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, tüm muhtar adaylarımıza da bir kez daha başarılar diliyorum.’’ dedi.

 

Atılacak her adımın, alınacak her kararın ülkemiz ve milletimizin istiklal ve istikbaline tesir edeceği bilincini aklımızdan asla çıkarmamamız gerektiğini, önümüzdeki dönemde de kamu, sivil toplum ve özel sektör el ele vererek, bu minval üzere çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Demirtaş sözlerini: ‘‘Kamu yönetiminin kılcal damarları hükmündeki muhtarlarımızın, sahadaki en büyük ortağımız olduğunun altını bir kez daha çiziyor; görev yaptığı mahalle için fikri, projesi, çalışması olan tüm muhtarlarımıza, kapımızın ardına kadar açık olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile toplantıda dile getirilecek tüm hususların, yapılacak tüm değerlendirmelerin, Yüreğir'imize hayırlı katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Katılımlarınızdan ötürü tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.’’ ifadeleriyle sonlandırdı.

 

Toplantıda muhtarlar mahalleleriyle ilgili talep ve beklentilerini dile getirirken Vali Demirtaş, belirtilen hususları not edip bu sorunların giderilmesi ve vatandaşların taleplerinin karşılanması doğrultusunda ilgili kişilere talimatlar vererek yapılması gereken çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

Toplantı Mekansal Adres Kayıt Sistemi ile ilgili ASELSAN yetkilisi Gizem Yılmaz tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından son buldu.

 

Başa dön tuşu