GENEL

Cumhuriyet, kurtuluş mücadelesinin eseridir

 Başkan Sözütek, "Cumhuriyet, 96 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümünü kutlarken, tüm esnaf, sanatkarlar ve vatandaşları, ev, araç ve işyerlerine bayrak asmaya çağırdı. Başkan Sözütek ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının ruhuna uygun bir coşkuyla ve birlik, beraberlik içerisinde kutlanması için, birliğe bağlı tüm oda başkanlarını, yönetim kurulu üyelerini, esnaf, sanatkarlar ve vatandaşları , 28 Ekim 2019 pazartesi günü saat 13:00'te Atatürk Parkı'nda düzenlenecek çelenk sunma töreni ve 29 Ekim 2019 salı günü saat 10:00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilecek törenlere katılmaya davet etti.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir" diyerek Cumhuriyeti ilan ettiğini hatırlatarak, "Cumhuriyet, milletimizin azmiyle ve büyük bir iman gücüyle verdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde istiklalini kazanmak için aziz milletimizin, çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızıyla verdiği destansı kurtuluş mücadelesi neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek, bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ilan ettiği Cumhuriyet, 96 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir" dedi. 

Ulu Önder Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurarken özgür, mutlu, gelişmiş ve çağdaş bir Türkiye’yi hedef gösterdiğinin altını çizen Adana ESOB Başkanı Sözütek,  “Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Atatürk'ün en büyük hedefi olmuştur. Bu hedefe ulaşmak için milletimizin her bir ferdi ve  özellikle Türkiye'nin aydınlık geleceğinin teminatı olan gençler, Cumhuriyeti daha iyi anlamalı ve kavramalı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı olmalıdır" diye konuştu.

Türk Milletinin, kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için her zaman el birliği ile çalışacağına inancının tam olduğunu da dile getiren Başkan Sözütek, "Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir. Hiç şüphe yok ki istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir. Bu duygu, düşüncelerle şahsım ve teşkilatım adına, ulusumuzun, Adanalı hemşehrilerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, tedavisi devam eden gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Başa dön tuşu