ÇUKUROVA

Çukurovalı “Nöbetçi Kreş” uygulamasını sevdi

Uygulamayı memnuniyetle karşılayan veliler, Başkan Soner Çetin’e teşekkürlerini ilettiler. Başkan Soner Çetin de Nöbetçi Kreş uygulamasının seçim vaatleri arasında bulunduğunu belirterek, “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin başlattığı “Nöbetçi Kreş” uygulaması, çocuklarını Gülen Yüzler Semt Kreşlerine gönderen aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çukurova Belediyesi bir süre önce Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde Nöbetçi Kreş uygulaması başlattı. Böylece aileler özel günlerinde kreşlerin kapandığı saat 18:00’den gece yarısına kadar çocuklarını emanet etme fırsatı buldu. Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde hizmet veren kreşte başlatılan uygulamaya veliler tam not verdi.

VELİLER MUTLU ÇOCUKLAR HUZURLU

Çukurova Belediyesi’nin kreşlerinin verdiği hizmetten çok memnun olduklarını ifade eden veliler, “Gülen Yüzler Semt Kreşleri hem çok iyi eğitim veriyor hem de fiyatları çok uygun. Çok memnunuz. Şimdi de Nöbetçi Kreş uygulaması başlatıldı. Böyle bir hizmeti ilk kez duyuyoruz. Özel günlerimizde, zorunlu ziyaretlerimizde, bir yakınımızın düğününe gitmek zorunda olduğumuzda çocuğumuzu kime emanet edeceğimizi kara kara düşünüyordur. Nöbetçi Kreş uygulaması ile bu sorun çözüldü. Başkanımız Soner Çetin’e bizi düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz” dediler.

KREŞLERİN SAYISI ARTIYOR

Başkan Soner Çetin de, Gülen Yüzler Semt Kreşlerinin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu vurgulayarak, “5 yıl içinde 7 kreş açtık. 8’inci kreşi Huzurevleri Mahallesi’ne açacağız. Kreşlerimiz çok nitelikli eğitim veriyor, çocuklarımızı çok iyi yetiştiriyoruz. Ayrıca lojistik olarak da üst düzeyde. Büyük ilgi gören kreşlerimizin sayısını 5 yılda 7’ye çıkardık. 8’inci kreş Huzurevleri Mahallesi’nde yapılıyor, yakın zamanda hizmete açacağız. Ardından Mahfesığmaz Mahallesi’nde bir kreş açacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK KREŞLER

Kadın istihdamının önündeki en büyük engelin velilerin çocuklarını güven içinde emanet edebileceği bir yer olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Kreşlerimizin fiyatları çok uygun. Özel kreşler çok pahalı. Neredeyse asgari ücrete yaklaşan fiyatlar isteniyor. Öyle olunca kadının çalışmasının anlamı kalmıyor. Bizim fiyatlarımız sembolik düzeyde. Aylık 400 lira ücret alıyoruz. Bizim fiyatlarımız sembolik olunca özel kreşler de fiyatlarını yeniden düzenlemek zorunda kaldı. Büyük ilgi gören kreşlerimize bu yıl çocukları noter huzurunda belirledik. İhtiyaç olan her mahalleye yeni kreşler açmaya devam edeceğiz” dedi.

İLKLERİN BELEDİYESİ ÇUKUROVA

Başkan Soner Çetin, Nöbetçi Kreş uygulamasına başlamalarının nedenlerini ise şöyle sıraladı:

“Kreşlerimiz akşam saat 18:00’e kadar hizmet veriyor. Ancak ailelerin evlilik yıldönümü, düğün gibi özel günleri oluyor. Böyle durumlarda aileler çocuklarını emanet edebilecekleri bir yer bulma telaşına düşüyor. Bunu düşünerek Nöbetçi Kreş uygulaması başlattık. Aileler özel günlerinde gece yarısına kadar çocuklarını Atatürk Kadın Yaşam Köyü’ndeki nöbetçi kreşimize emanet edebiliyorlar. Uygulamayla ilgili hemşehrilerimizden olumlu dönüşler aldık. Anladık ki doğru bir uygulama yapıyoruz. Nöbetçi Kreş uygulaması seçim vaatlerimiz arasında yer alıyordu. Çukurova Belediyesi olarak sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Başa dön tuşu