ÇUKUROVA

Çukurova’da işgale izin yok

Çukurova Belediyesi ilçede yasa dışı işgallere izin vermiyor ve buna teşebbüs edenleri anında engelleyecek adımlar atıyor.

Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çukurova Belediyesi’ne başvuruda bulunarak, Şambayadı Mahallesi’nde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı ile Yaşar Kemal Bulvarı’nın kesiştiği noktada, Kireçocağı mevkii Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde ve Kurttepe Mahallesi Sadık Ahmet Bulvarı üzerindeki 3 ayrı parselde hazine arazisinin işgal edildiği bilgisini verdi.

KAMU ARAZİSİNİN ETRAFINI ÇEVİRMİŞ

Bunun üzerine harekete geçen Çukurova Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, söz konusu yerlerdeki işgal durumunu belgeleyerek harekete geçti. Bazı şahıslar tarafından etrafına tel örgü çekilerek işgal edilmiş bulunan kamu arazilerine kepçelerle girildi. Tel örgüler söküldü ve kamuya ait alan işgalden kurtarıldı.

POLİS DE DESTEK VERDİ

Bu arada, şahısların işgal ettikleri kamu arazilerine fidan dikip alanı fidanlık gibi kullandıkları, hatta göle nazır bir hazine arazisinin de bahçe haline getirildiği dikkati çekti. İşgalden kurtarılan kamu arazisinde bulunan ağaçlar, Çukurova Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülmek suretiyle kaldırıldı.

Çukurova Belediyesi ekiplerinin kamu arazilerinin işgalden kurtarılmasıyla ilgili çalışmalara Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

HERKES KANUNA UYACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçede herhangi bir hukuksuzluğa asla izin vermeyeceklerini söyledi. Herkesin hukuka saygılı olması gerektiğini belirten Başkan Soner Çetin, “Hukuka bağlılık bizim kırmızı çizgimizdir. İşgale ve kanunsuz yapılaşmaya izin vermemiz mümkün değildir. Hazine arazilerinin işgali konusunda da, diğer kamu kurumlarıyla işbirliği içinde çalışıyoruz. Herkes kanuna uyacak” dedi.

Başa dön tuşu