SAĞLIK

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Güncel Teknolojilerle Hastalara Hizmet Veriyor.

Tamamen Tabakalı Üretime Geçen Türkiye’deki İlk Birkaç Fakülteden Biri

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde sabit protez olarak bilinen kron-köprü (kaplama) restorasyonlarında sıklıkla kullanılan metal destekli seramik restorasyonların metal altyapısının üretiminde tabakalı üretim teknolojisi kullanılıyor. Son teknoloji ile hastalarına hizmet veren ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi klinik uygulamada tamamen tabakalı üretime geçen Türkiye’deki ilk birkaç Fakülteden biri olarak bu alanda öncülük ediyor.

Dünya Literatüründe Bu Konuda Yapılan İlk Bilimsel Çalışma Doç. Dr. Yurdanur Uçar ve Ekibine Ait

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdanur Uçar ve ekibi tarafından araştırılan Tabakalı Üretim Teknolojisi dünya literatürüne bakıldığında bu konuda yapılan ilk bilimsel çalışma olarak da yer alıyor. Doç. Dr. Yurdanur Uçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardan elde edilen olumlu sonuçlar doğrultusunda Diş Hekimliği Fakültesinde 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren insan eli değmeden bilgisayar teknolojisi kullanılarak hızlı üretimle elde edilmiş restorasyonlar kullanılıyor.

Kron-Köprü Protezlerinin Üretim Süresinin Birkaç Saate İndirgenmesi Hedefleniyor.

Bunun dışında metal altyapısı olmadan sadece seramikten elde edilen kron köprülerin yapımında kullanılan kazıma yöntemi ile elde edilmiş estetik restorasyonların üretimi ise Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteği ile alınacak olan CAD/CAM cihazı sayesinde Fakülte bünyesinde hastalara hizmet verecek.

Geleneksel yöntemler kullanıldığında yapımı birkaç hafta süren kron-köprü protezlerinin üretim süresi, alınacak bu yeni cihaz ile belirli hastalarda birkaç saat kadar kısa bir süre içerisinde tamamlanabilecek.

Restorasyonların yapımı sırasında geleneksel yöntemler kullanılmaksızın, ölçü alınması da kron-köprülerin üretimi de bilgisayar ve CAD/CAM cihazı (kazıma teknolojisi) kullanılarak gerçekleştirilecek.

Fakülte öğrencilerinin de protez eğitimi sırasında bu cihazı kullanarak hasta tedavi etmeleri sağlanarak bu sayede Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan her hekimin güncel teknolojileri kullanarak protez tedavi hizmeti sunmayı öğrenmesi sağlanacak.

Başa dön tuşu