SANAT

ÇOCUK KOROSU YENİ YETENEKLERİNİ ARIYOR

Her yıl yaptığı sınavlarla bugüne kadar 2 binden fazla çocuğa müzik sevgisini ve bilgisini aşılayan koro, konservatuvar ve güzel sanatlar liselerine çok sayıda çocuk kazandırdı. 14 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olan seçmelerde kabul edilecek adaylar sezon boyunca müzik eğitimi alacaklar, ÇDSO eşliğinde 23 Nisan konseri verecek ve yurt içi – yurt dışında uluslararası festivallere katılacaklar.
2 bronz madalyası bulunan ve Makedonya’da yapılan ‘Uluslararası Ohrid Korolar Festivali’nde 3’üncülük derecesi alan koronun müdürü ve orkestranın fagot sanatçısı Eray İnal, Adana’yı ve Ç.D.S.O.’nı, Türkiye’de ve dünya çapında birçok platformda temsil ederek bu sezonda da büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. “Güzel Bir Yaşam Sanatla Başlar” felsefesine sahip olan koro, 7-17 yaş arası tüm çocuklara sanatı sevdirecek ve kültür seviyelerini yükselterek çalışmalarına devam edecek.                               

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Çoksesli Çocuk Korosu:

 

    1 Mart 1999 tarihinde elemeleri kazanan 52 çocukla Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası bünyesinde ve Çukurova Filarmoni Derneği himayesinde kurulan Çoksesli Çocuk Korosu çalışmalarına başladı. Amacı çocuklara erken yaşta profesyonel anlamda müzik eğitimi vermek, güzel sanatlar liseleri ve konservatuvar sınavlarına hazır hale getirmek ve Adana’da çoksesliliği tanıtmak olan koro, Koro Şefi Rana Sıdıka ÜNLÜ, Piyanist Ayşe EDEMEN ve Koro Müdürü Eray İNAL yönetiminde çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir. 

 

2019-2020 Sezonu Ç.D.S.O. Çoksesli Çocuk Korosu Seçmeleri!

14 Eylül 2019 saat 11:00’de

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina

Bilgi İçin; 0(322) 454 50 18

 

Başa dön tuşu