YAŞAM

CHP’lilerin “Gülhan Abla”sı sonsuzluğa uğurlandı

CHP’lilerin “Gülhan Abla”sı için bugün CHP Adana İl Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Törene CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve partililer katıldı.

Gülhan Yılmaz’ın 31 Mart yerel seçimlerinin ardından genel iktidarın umudunu taşıdığını ifade eden İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Bu umutları kurarken, tüm bu düşüncede olan insanlar gibi, O da ansızın aramızdan gitti. O büyük bir parti emekçisiydi. Onun emeği de kendisi de asla unutulmayacak. Ruhu şad olsun, ışıklar içinde yatsın. Tüm sevenlerine, partililerimize ailesine, başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da CHP’li olan hemen herkesin Gülhan Yılmaz’ı tanıdığını belirterek, “Sevgili Gülhan yaklaşık 40 yıl boyunca bizim kahrımızı çekti. Gülhan hakkını helal et. Buradaki hemen hepimizde emeği var. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.

İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz da “Her gün sabah geldiğimizde bizi güler yüzüyle karşılardı. ‘Güzel kadınlar merhaba, nerede kaldınız’ derdi. Bir daha bu sesi duyamayacağız. Bugün geldiğimizde bizi karşılamadı. Çok üzgünüz. Işıklar içinde uyusun. Allah seni de topraklar içinde incitmesin. Yıldızlar yoldaşın olsun” şeklinde konuştu.

Önceki dönem Çukurova İlçe Başkanı ve İl Sekreteri Zihneti Emre ise “Sevgili Gülhan iki yıl boyunca çok güzel günler geçirdik. İki yıl boyunca bize yemekler yapıp yedirdin.  Hakkını helal et. Biz hakkımızı sana helal ediyoruz. Işıklar içinde uyu” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın çalışma arkadaşı Mehmet Ali Akar da yaptığı duygusal konuşmada 30 yıldan uzun bir süredir birlikte çalıştığı Gülhan Yılmaz’ı kaybetmenin acısını yaşadıklarını kaydetti.

Buradaki törenin ardından Küçükoba Mezarlığında düzenlenen törende Yılmaz’ın cenazesini CHP’li kadınlar omuzlarında taşıdı. Kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz’ın cenazesi gözyaşları arasında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Başa dön tuşu