GENEL

CEYHAN’DA CORONA VİRÜSÜ SEMİNERİ

Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Candemir’in konuşmacı olduğu  seminer yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

 

2019- nCoV bilimsel adı ile bilinen Corona Virüsü’nün iştahsızlık, kilo kaybı, yüksek ateş, halsizlik, yorgunluk hali, karın bölgesinde görülen şişlikler, görme sorunları, gözün sulanması, gözde renk değişimi, solunum sorunları, nezle, denge sorunları, genel psikolojik durumda değişme ve mutsuz ifade gibi belirtileri olduğunu anlatan Prof. Dr Aslıhan Candemir  katılımcıların sorularını da yanıtladı. Corona virüsünün henüz ülkemizde görülmediğine dikkat çeken Candemir 1960 yılından bu yana var olan bu virüsten korunak için temizliğe özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Düzenlenen seminer Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Hülya Erdem’in Prof. Dr. Aslıhan Candemir’e şahmaran rölyefi hediye etmesi ile son buldu.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tarafından Ceyhan halkının dünyada büyük yankı uyandıran bu hastalık hakkında bilgi alması için organize edilen seminer Corona Virüsü’nün tanınması ve korunma yollarının öğrenilmesi açısından büyük önem arz ediyor.

Başa dön tuşu