SİYASET

Bu onur ve gurur yiğit Adanalıların

KURTULUŞ MÜCADELESİNİN FİKRİ TEMELLERİ ADANA’DA ATILDI

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mart 1923’te Adana’ya geldiğinde “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur” diyerek Adana’nın ve Adanalıların ulusal kurtuluş mücadelesindeki önemini ifade ettiğini aktaran Barut, kurtuluş mücadelesinin fikri temelinin Adana’da atıldığını söyledi.

YİĞİT ADANALILAR ESARETİ KABUL ETMEDİ

Esareti, boyunduruğu kabul etmeyen yiğit Adanalıların, vatan topraklarının düşman güçleri tarafından işgaline kayıtsız kalmayarak işgale direndiğinin altını çizen Barut, “Bağımsızlığından vazgeçmeyen Adanalılar bu duruşlarıyla aynı zamanda ulusal kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşleyen en önemli unsurlardan biri olmuştur.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinde işgalci Fransızlar, yiğit Adanalıların onurlu direnişi karşısında 5 Ocak 1922 tarihinde kenti terk etmek zorunda kalmıştır” diye konuştu. 

5 OCAK ONUR VE GURUR GÜNÜMÜZ

Adanalıların, işgal güçlerinin ayaklarına vurmak istediği prangaları söküp attığı 5 Ocak’ın Adana’nın ve Adanalıların onur günü olduğunu dile getiren Barut, “Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ‘Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde bağımsızlıkları için gözlerini kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyor, onurlu mücadeleleri nedeniyle yiğit Adanalılara da şükranlarımı sunuyorum. Onur ve gurur günümüz olan 5 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu