SARIÇAM

Atatürk’e kurtuluş hissini uyandıran ilk memleket Adana’dır

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazileri rahmetle andığını ifade eden Başkan Uludağ, “5 Ocak Kurtuluş Gününü kutluyorum” dedi.

‘ADANA, MİLLİ MÜCADELEDE ÖZEL BİR YERE SAHİP”

Yayımladığı kutlama mesajında “5 Ocak, bağımsızlığa olan bir tutkudur” diyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e kurtuluş hissini uyandıran ilk memleket Adana’dır. Bu sebeple de milli mücadelede önemi büyüktür. 98 yıl önce verilen büyük mücadeleler sonucunda, bugün bizler rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Adana’mızın düşman işgalinden kurtarılması için Atalarımızın vermiş olduğu mücadele bizler için her zaman gurur kaynağı olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Kurtuluş Savaşı’nda atalarımızın emsalsiz fedakârlıklarının ve kahramanlıklarının gençler tarafından çok iyi bilinmesi gerektiğini de önemle vurgulayan Başkan Uludağ, mesajına şöyle devam etti:

“Atalarımızın vermiş olduğu gayretler, unutulmadan gelecek kuşaklara da aktarılması gerekmektedir. 5 Ocak 1922 tarihi, Adanalının bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığı ve Kurtuluş Savaşı destanında üzerine düşen görevi en güzel yerine getirdiği gündür. Bu toprakları ve bu güzel günleri bize armağan eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, 5 Ocak Kurtuluş Gününü kutluyorum.”

Başa dön tuşu