SARIÇAM

ARIÇAM’IN ALTYAPI SORUNU TARİHE KARIŞACAK

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, projenin tamamlanmasıyla Sarıçam’da altyapı sorununun büyük ölçüde ortadan kalkacağını ifade etti.

 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Buruk Mahallesi başta olmak üzere Sarıçam ilçesinin muhtelif mahallelerinin altyapı eksikliklerini gidermek için çalışmaların ASKİ ekipleri tarafından devam ettiğini söyledi. Başkan Bilal Uludağ,  ASKİ ekiplerinin toplamda 44 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini açıkladı.

 

Bu çalışmadaki amaçlardan birinin de ilçedeki fosseptik çukurlardan kurtulmak olduğunu anlatan Bilal Uludağ, kanalizasyon hattı ve bağlantıları bulunmayan Buruk merkez ve Buruk TOKİ Evleri'ni kanalizasyon hattına kavuşturmak olduğunu dile getirdi.

 

BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ’YE TEŞEKKÜR

 

Uludağ, ”Kolektör sayesinde Sarıçam'ın merkez mahallelerindeki atık sular toplanacak ve Kozan Yolu'ndan geçerek Yüreğir Atık Su Arıtma Tesisi'ne iletilecektir. Buruk Kolektörü projesinde Çınarlı, Çarkıpare, Akkuyu, Boynuyoğun ve Gültepe mahallelerinin atık sularını toplayan kolektör hattını Çukurova Üniversitesi'nin kolektör hattından ayırıp Buruk kolektörüne bağlamak ve yağmurlu günlerde yaşanan sıkıntıları sona erdirmek amaçlanmaktadır. Proje, 2045 yılı nüfus projeksiyonuna göre 500.000 kişilik bir nüfusa hizmet verecek şekilde hazırlanmıştır. Toplam uzunluğu 25 kilometre olacak olan ana kolektör hattının yaklaşık 12 kilometresini tamamlayan ASKİ ekipleri, Buruk Mahallesi'nin içini kapsayan 18,5 kilometrelik hattın 14 kilometresinin döşeme işini de gerçekleştirmiş durumdadır. Proje en kısa sürede tamamlanacaktır. Hattın yapımı tamamlandığında ise çok geniş bir alanda altyapı sorunu tarihe karışacaktır. Büyükşehir Belediyesi'ne ve ASKİ’ye Sarıçam’a yaptıkları hizmet nedeniyle teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Başa dön tuşu