SAĞLIK

Alınan eğitimler can kurtarır

“ADANA’DAKİ ECZACILAR  EĞİTİMLERİNE ÖNEM VERİYOR”

Adana Eczacı Odası (ADEO) ve İmuneks Farma  işbirliği ile Adana Sheraton Otelde verilen eğitim öncesi konuşan ADEO Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızın bilgi düzeyinin arttırılmasına ve yeni ürünlerle ilgili bilgi sahibi olmalarına önem veriyoruz. Tedavi için ilaçlar kullanılırken, önleyici amaçlı tedbirlerle hastalıklardan korunmak hem sağlığımız açısından önemli hem de iş gücü kaybını önlemekte önemlidir. Odamız Eğitim Komisyonumuz, ilaç firmaları ile birlikte düzenli eğitimler yaparak meslektaşlarımızın bilgilenmelerini sağlamaktadır.”

 

“ECZACILAR SAĞLIĞIN KORUNMASINDA YER ALIR”

Ecz. Yalbuzdağ, “Kış mevsiminin gelmesiyle bağışıklığın düşmesi ve hastalıkların yaygınlaşması nedeniyle gerekli önlemler alınarak, hastalıkların önlenmesi sağlanmaktadır. En yakın sağlık danışmanı eczacılar olarak, hekimin verdiği tedavinin ve kişisel sağlık bakımının önemini bizler de hastalarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Ayrıca son zamanlarda yapılan araştırmalarla zerdeçalın faydaları ve dünyada bu alanda yaptığı çalışmalar ile tanınan Onkolog Prof. Dr. Mutlu Demiray’ı da meslektaşlarımızla buluşturarak bilgi güncellemesi yapıyoruz. Sağlığın korunmasında görev alan eczacılar, hastaların tedavisine destek olmakla beraber onlara danışmanlık vermekte ve düzenli eğitimlerle bilgilerini tazeleyerek, halkın sağlığının korunmasını sağlamaktadırlar. “diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından İmuneks Farma Medikal departmanı tarafından yenilikçi-innovatif ürünlerin tanıtımı yapıldı. Prof. Dr. Mutlu Demiray tarafından da zerdeçal ve optimize curcumin’in farklarının anlatıldığı sunumla eğitim tamamlandı.

 

Başa dön tuşu