YAŞAM

Adana’da dikey bahçe görkemi

Adana’daki park ve yeşil alanlara yılda 8 milyon adet çiçekle donatarak, peyzaj hizmetlerini başarıyla sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, “Dikey Bahçe” projesiyle sıra dışı çalışmalarına bir yenisini ekledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, merkez Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi’ndeki Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti, Türk Bayrağı ve “Ne Mutlu Türk’üm Diye” yazısı olarak iki parça halinde dikey bahçe oluşturdu.
Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda daha yeşil ve kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemelerine ağırlık veren Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, dikey bahçe uygulaması için “Alternanthera” bitkisinden yararlandı. Yerden iki metre yükseklikte, genişliği 8 metre, boyu 5 metre olan dikey bahçe için 320 adet saksı kullanıldı. 40 metrekarelik dikey bahçeye damlama sulama sistemi döşendi. Sıra dışı peyzaj çalışmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, hilal ve yıldız monte edildi. Atatürk’ün imzası ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısı çiçeklerle oluşturuldu.
Atatürk’ün 15 Mart 1923 günü Adana’ya ilk geldiğinde söylediği “Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur” sözü ile süslenen dikey bahçe çalışması, ulusal egemenlik ve bağımsızlık düşüncesini Atatürk’ün kafasında oluşturan şehir olması dolayısıyla görenlerin büyük beğenisini kazandı.

Başa dön tuşu