GENEL

9 Mayıs’ı Birlikte Kutlayalım!

1985 yılından bu yana 9 Mayıs AB Kurumları tarafından ve AB’ye üye tüm devletlerde ve aday ülkelerde “Avrupa Günü” olarak kutlanıyor.   

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olarak biz de 9 Mayıs’ı, konserlerden tartışma oturumlarına, festivallerden Ramazan çadırlarına kadar Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlamaktayız. Ve bu yıl da Covid-19 salgınının yarattığı olağanüstü koşullara karşın müzik ve tartışma programlarıyla insanları bir araya getirmeye devam etmek istiyoruz. Bu amaçla hazırladığımız program 9 Mayıs günü öğlen saatlerinde AB Türkiye Delegasyonu youtube kanalında ve Türkiye’nin çeşitli kanallarında yayımlanacak. 

Programda, AB-Türkiye işbirliğinin yanı sıra 1950 Schuman Bildirisi, AB-Türkiye işbirliği ve Covid-19 ve AB’nin verdiği mücadele gibi güncel konular ele alınacak. Ayrıca programda AB Gençlik Orkestrası ve Türkiye’deki müzisyenlerin icra edeceği müzik performanslarına da yer verilecek.

Programa aralarında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun da yer aldığı, Türkiye’deki siyaset, basın, sanat ve akademi camiasından isimler konuk edilecek. 

Akademisyen Prof. Deniz Ülke Arıboğan, yazar Ahmet Ümit ve araştırmacı Bekir Ağırdır pandemi konusunda değerlendirmelerde bulunacak. Türkiye’den ve AB’den sanatçılar görüşlerini paylaşacak. AB destekli proje örneklerinin yer aldığı bir video, geçmişten bu yana çok yönlü işbirliğimize ışık tutacak. 

Program kapsamında Beethoven’den Ravel’e Avrupa’dan çeşitli müzik eserlerinin sahnelenmesinde Avrupa Birliği Gençlik Orkestrası’na Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan sanatçılar eşlik edecek. 

9 Mayıs Cumartesi saat 12.00’de AB Türkiye Delegasyonu, T24, Karar TV ve Superhaber TV’nin Youtube kanallarında ve NTV ve A-Haber TV kanallarında bizlere katılın! 

Başa dön tuşu