SARIÇAM

30 Ağustos Kutlu Zaferin adıdır

Başkan Bilal Uludağ, işgal edilen Anadolu topraklarının, bağımsız yaşamaya alışmış Türk milletinin kan ve gözyaşı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde destansı bir zaferle kurtarıldığını ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“30 Ağustos Zaferi Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biridir. Türk Milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyenlerin yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde Yüce Türk Milletinin sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Aziz Türk milleti haklı ve onurlu direnişi ile savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösterici olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, 30 Ağustos’un tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, iman ve hürriyet aşkıyla yaşayan Aziz Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

 

Başa dön tuşu