SARIÇAM

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Başkan Uludağ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında şunlara değindi;
 

Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Sarıçam Belediyesi olarak şehrimize hizmet ediyorken bu şehirde engelli vatandaşlarımızın da olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Toplumun içerisinde, özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içerisinde engellerin kaldırılarak, toplumsal yaşama katılımlarının hayatımızı daha da güzelleştireceğine inanıyoruz. Engelli vatandaşlarımız azimleriyle toplumun diğer kesimleri gibi birçok şeyi başarabilirler, geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri son derece önemlidir. En büyük engel sevgisizliktir.

SARIÇAM BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİNDE  “ ENGELSİZ VE EŞİT YAŞAM” ETKİNLİKLERİ GÜNE DAMGA VURDU

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın her fırsatta dile getirdiği “Engelsiz Sarıçam” sloganının vücut bulduğu Engelsiz ve Eşit Yaşam Etkinliklerinde, engelliler tarafından hazırlanan resim sergisi yoğun ilgi gördü. Doyasıya eğlence ve sürpriz hediyelerin verildiği etkinlikte engelli çocuklarımız ve aile bireyleri unutulmaz bir gün yaşadı.

SARIÇAM BELEDİYE MECLİSİ “ENGELLİLER GÜNÜ’NDE” GÖZ BANDANDAJI İLE FARKINDALIK YARATTI

Başkan Uludağ ve meclis üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde empati yapmak adına Aralık ayı meclisi olağan toplantısının 2. Oturumunu başlangıcından sonuna kadar göz bandajları takarak tamamladılar. Başkan Uludağ; en büyük engelin sevgisizlik olduğunu bir kez daha vurgulayarak, sadece 1 gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız dedi.

AMPUTE FUTBOLDA ENGELLER GOLLERLE AŞILDI

 Adana'da faaliyet gösteren Engelli dernek başkanlarının ve yöneticilerinin yanı sıra, spor kulübü başkanlarının, sivil toplum ve dernek başkanlarının da katıldığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Sarıçam Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Adana Altın Koza Ampute Futbol takımıyla, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ın da koltuk değnekleriyle oynadığı maçta çok sayıda spor kulübü başkanı ve eski şöhretli futbolcular da koltuk değnekleriyle gösteri maçını tamamladı. Açılış konuşmasında Engelsiz bir Sarıçam İçin mesai harcadıklarını belirten Bilal Uludağ; engelli vatandaşlarımıza acımaktan ziyade, onları engelleriyle kabul edip hayatlarını kolaylaştıracak küçük de olsa dokunuşlar yapmanın daha mantıklı ve insani olacağını vurguladı.

Sarıçam Belediye Başkanı 3 Aralık Engelliler günü münasebetiyle düzenlenen FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ sonrası "Dünya Engelliler Günü'nde bir olduk, beraber olduk. Onları anladığımızı, farkındalığımızı gösterdik. Onların yanında olduğumuzu hissetsinler istedik. Güzel bir gündü. Katılan herkese sonsuz teşekkürler." diyerek günün anlam ve önemini bir kez daha ifade etti… 

Başa dön tuşu