GENEL

KARATAŞ BELEDİYE BAŞKAN’I NECİP TOPUZ ÇGC’DE

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Türkiye'de üretilen yer fıstığının yüzde 60'ının Karataş'tan çıktığını söyledi.

Karataş Belediye Başkanı Necati Topuz, beraberindeki Karataş-Yumurtalık Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Ayfun Kaplan ile ÇGC Başkanı Esendemir’i ÇGC Sosyal Tesislerinde ziyaret edip, yeni dönem başkanlığı için tebriklerini ilettiler. Basının öneminden bahseden Başkan Topuz; basının güçlü olması için herkese görev düştüğünü söyledi. 

ADANA İLE HATAY’I BİRBİRİNE BAĞLAYACAĞIZ

Karataş'ın deniz turizmi için önemine değinen Topuz, deniz yolu ile Adana'yı Hatay'a bağlayacaklarını söyledi. Deniz otobüsü ile Karataş'a gelecek insan sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Topuz, yaz turizmi dışında da insanların daha uzun süre Karataş’ta kalmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Karataş’ın tarımsal açıdan da ileri durumda olduğunu ve Türkiye'de üretilen fıstığın yüzde 60’ının bu bölgede yetiştirildiğini kaydeden Topuz ‘‘Karataş bölgesinde mavi yengeç ve havyar da üretmekteyiz. Üretilen mavi yengeçleri Güney Kore ve Amerika’ya ihraç etmekteyiz fakat bunun Karataş’tan çıktığı maalesef bilinmiyor’’ dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ziyareti için Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’a teşekkürlerini iletti. Esendemir, ‘‘Karataş ilçesi Adana için önemli bir konumda olmasının yanı sıra, eşsiz doğası ve yetiştirilen ürünleri ile kendini ön plana çıkarmakta. Karataş’ın hem Adana hem de Türkiye’ tanıtımı için Başkan Topuz’un çalışmalarına cemiyet olarak destek veriyoruz, kendisine başarılar diliyoruz’’ diye konuştu.

Ziyarete; ÇGC Başkan Yardımcılarından Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Mali Sekreter Murat Yonat, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse de katıldı.

 

Başa dön tuşu