GENEL

Anayasa Mahkemesi’nden seçim kanunu kararı: CHP’nin başvurusu reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi, 7393 sayılı kanunun seçim kurullarının oluşumunu düzenleyen 5 ve 6., Cumhurbaşkanı propaganda yasakları dışında tutan 11. ve seçim kurallarının 3 ay içerisinde yenilenmesini öngören 12. maddelerinin iptalini talep etmişti. İptal talebini değerlendiren Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusunu oy çokluğuyla reddetti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP’nin seçim kanununun iptali ve yürürlülüğünün durdurulması talebini bugünkü toplantısında değerlendirdi. Değerlendirmesini yapan Genel Kurul, kararını verdi. Verilen karar kapsamında iptali talep edilen hükümlerin Anayasa’ya aykırı olmadığına ve iptal istemlerinin reddine oy çokluğuyla karar verildi.

CHP AYM’YE BAŞVURMUŞTU

CHP, 7393 sayılı kanunun seçim kurallarını oluşumunu düzenleyen 5 ve 6’ncı, Cumhurbaşkanı’nı propaganda yasakları dışında tutan 11. ve seçim kurullarının 3 ay içerisinde yenilenmesini öngören 12. maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. CHP’nin talebini bugünkü toplantısında değerlendiren AYM, söz konusu iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

CHP’NİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

AYM Genel Kurulu, CHP’nin seçim kanununun bazı maddelerinin iptali ve yürürlülüğün durdurulması talebini bugünkü toplantısında masaya yatırdı. Düzenlemenin iptali ve yürürlülüğün durdurulması talebini gündem toplantısında esastan görüşerek karara bağlayan AYM Genel Kurulu, başvuruyu oy çokluğuyla reddetti. İptali istenen hükümlerin Anayasa’ya aykırı olmadığı belirtildi.

 

 

Başa dön tuşu