ÜNİVERSİTE

ÇÜ’de 8. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen sempozyum ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü son sınıf öğrencisi ve Arkeoloji Kulübü Başkanı Çağlar Yüce’nin açılış konuşmasıyla başladı. Yüce, “Prehistorya, Protohistorya, Klasik Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih ve Arkeolojinin yararlandığı tüm bilim dallarının konuşulduğu sempozyuma katılım gösteren tüm üniversite öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rukiye Akdoğan, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Doç. Dr. Akdoğan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada,  tüm sempozyumu can kulağıyla takip etmelerini önerdi.

 

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da, bu yıl sekizincisi düzenlenen sempozyuma Çukurova Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

 

Tarihi Yerlere Gezi Düzenlendi

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçilerek farklı üniversitelerden gelen öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili bilgileri konferansa katılan öğrencilerle paylaştı. Üç gün süren sempozyum, Adana’nın antik kentlerine, höyüklerine ve tarihi mekânlarına düzenlenen geziyle sona erdi.

Başa dön tuşu