GENEL

Prof. Dr. Naci Görür’ün minimum 7.2 deprem açıklaması ürküttü

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün olası İstanbul depremi ile ilgili yaptığı yeni açıklamalar ürküttü. İstanbul depreminin minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, Avrupa Yakası’nın kıyı kesimlerinin depremden etkilenebileceğini söyledi. Görür’ün İstanbul depremi ile ilgili tahminleri sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün olası İstanbul depremi ile ilgili yaptığı yeni açıklamalar ürküttü. İstanbul depreminin minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, Avrupa Yakası’nın kıyı kesimlerinin depremden etkilenebileceğini söyledi. Görür’ün İstanbul depremi ile ilgili tahminleri sosyal medyanın gündemine yerleşti. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili yorumlarını dile getirdi. Deprem tahminleri ile sık sık gündeme gelen Görür, İstanbul depreminin minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olabileceğini söyledi. İşte Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

2029 KRİTİK YIL

Elazığ depremi başta olmak üzere çok sayıda depremin tahminini gerçeğine yakın yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili de yorumlarda bulundu. Demirören Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, bilimsel verilere dayanarak yaptığı değerlendirmeler kapsamında 2029 yılını işaret etti. Marmara’da beklenen depremin 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla 30 sene içerisinde olma olasılığının yüzde 64 olduğunu bilimsel olarak açıklayan Görür, ‘1999’dan bu yana 23 sene geçti. Yüzde 64 olasılık 2029’a kadar olduğuna göre, biz işin son evresine geldik.’ ifadelerini kullandı.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNE DAİR YORUMU

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin büyüklüğüne dair de yorum yaptı. Olası bir İstanbul depreminin minimum 7.2, maksimum 7.6 olabileceğini söyleyen Görür, ‘Marmara’nın altındaki Kuzey Anadolu’nun bir bölümü olan fay kırıldığı takdirde minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde deprem üretir.’ dedi.

HÜKÜMETE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Olası İstanbul depremi ile ilgili tahminlerinin ardından AK Parti hükümetine önemli bir çağrıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, ‘Türk hükümetinin alelacele eğer İstanbul’u konuşuyorsak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak halkı da işin içine alarak gerekli finans kaynaklarını oluşturarak, başka hiçbir ciddi projeye para israf etmeyerek Sadece İstanbul’u hızla depreme hazırlanması lazım. Aksi halde çok üzüleceğiz.’ dedi.

Başa dön tuşu