GENEL

Gaziantep’te kaza yapan otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı! Ambulans, itfaiye ve canlı yayın aracına çarpmıştı

Türkiye, Gaziantep, Mardin Derik, Rize ve Afyonkarahisar’dan peş peşe gelen kaza haberleriyle büyük bir üzüntü yaşamıştı. Dün meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu  kazalar ülkenin gündemine oturmuş ve herkesi derinden sarsmıştı. Gaziantep’te kayarak devrilen bir yolcu otobüsü, bir kazaya müdahale eden itfaiye, ambulans ve canlı yayın aracını biçti. Meydana gelen feci kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralandı.

Türkiye, Gaziantep, Mardin Derik, Rize ve Afyonkarahisar’dan peş peşe gelen kaza haberleriyle büyük bir üzüntü yaşamıştı. Dün meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu  kazalar ülkenin gündemine oturmuş ve herkesi derinden sarsmıştı. Gaziantep’te kayarak devrilen bir yolcu otobüsü, bir kazaya müdahale eden itfaiye, ambulans ve canlı yayın aracını biçti. Meydana gelen feci kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralandı. Gaziantep’te meydana gelen feci kazanın ardından otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı. Kazada, 4 sağlık çalışanı, 3 itfaiye eri ve İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 2 muhabir olmak üzere toplam 15 kişi hayatını kaybederken 21 kişinin yaralandığı aktarıldı. İşte detaylar…

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Dün Gaziantep’te yolcu otobüsünün kazaya müdahale etmekte olan ekiplerin arasına dalması sonucunda 15 kişi hayatını kaybederken 21 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenler arasında 3 itfaiye eri, 4 sağlık çalışanı ve 2 muhabir de vardı. Kazanın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir M., emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Gaziantep’teki kazayla ilgili soruşturma devam ederken soruşturmada 3 savcının görevlendirildiği bilgisine ulaşıldı. Tedavisi sonrasında gözaltına alınan yolcu otobüsünün şoförü Abdulkadir M.’nin ise ilk ifadesi ortaya çıktı.

‘BİR ANDA DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİM’

Yolcu otobüsünün şoförü Abdulkadir M., seyir anında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü söyledi ve ‘Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım.’ dedi.

İLK KAZAYI YAPAN ARAÇTAN AKAN SIVI OTOBÜSÜ KAYDIRDI İDDİASI

Öte yandan Gaziantep’te meydana gelen kazayla ilgili soruşturmada 3 savcı görevlendirildi ve incelemelerin önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca ilk kaza yapan araçtan yola akan bir sıvının yolcu otobüsünün kaymasına sebep olduğuna dair iddialar gündeme geldi. Söz konusu iddialarla ilgili de araştırma yapıldığı ancak şimdiye kadar böyle bir bulguya rastlanmadığı bilgisi paylaşıldı.

 

Başa dön tuşu