GENEL

Beklenen karar resmileşti! Kamuda çalışan memurlara artık sakal serbest

Kamuda görev yapan binlerce memuru yakından ilgilendiren karar biraz önce resmileşti. Artık erkek memurlar sakal bırakabilecek.

Danıştay 12. Ceza Dairesi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin beşinci maddesinin birinci fıkrasının b bendinde erkek personel için yer alan her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz ibaresini iptal etti. Yapılan değişiklikle birlikte erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kalkmış oldu.

ERKEK MEMURLARIN SAKAL BIRAKMASI ARTIK SERBEST

Danıştay’ın kararı ile birlikte erkek memurlara sakal bırakma serbestliği getirildi. Yani bundan sonrasında isteyen kamu çalışanları her gün traş olmak zorunda kalmayacak. Danıştay tarafından alınan karar bugün resmileşti. Danıştay’ın kararı cumhurbaşkanlığı hukuk ve mevzuat Genel müdürlüğü tarafından hazırlanan mevzuat bilgi sistemine de işlendi.

POLİS MEMURLARI SAKAL BIRAKABİLECEK Mİ?

Danıştay tarafından yapılan değişiklikle birlikte artık resmen kamuda erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale getirildi. Ancak bu durumda polis memurları sakal bırakabilecek mi sorusuna gündeme geldi. Kararın detayları ortaya çıktıktan sonra polis memurlarının durumuna ilişkin bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Başa dön tuşu